divendres, 25 de maig del 2018

Unes imatges inèdites revelen tota la brutalitat de la policia espanyola l’1-O al Pau Claris



PAÍS - PRINCIPAT







És una reconstrucció en temps real de 33 minuts de resistència i repressió.
















Per: Redacció 

25.05.2018  17:06





Les imatges d’agents antiavalots de la policia espanyola llançant per les escales ciutadans catalans que volien votar l’1-O a l’institut Pau Claris de Barcelona van fer la volta al món. Són imatges repetides milers de vegades a les xarxes socials i en (algunes) televisions com a mostra de la brutalitat exercida aquell dia. 



Aquelles imatges van impactar arreu del món, malgrat l’intent del ministre Alfonso Dastis de dir que eren falses. Doncs bé, ara s’han fet públiques imatges inèdites de les agressions contra els votants aquell dia al Pau Claris, que el CDR Casc Antic de Barcelona va presentar ahir al vespre.



Es tracta d’un document inèdit, excepcional, de trenta-tres minuts durant els quals es reconstrueix tota la seqüència de la resistència, l’assalt i l’agressió per
part dels agents contra centenars de persones que alçaven les mans i cridaven ’som gent de pau’ per a protegir les urnes. Són imatges sincronitzades en temps real mitjançant setanta-quatre enregistraments de la gent que va viure en primera persona aquell assalt, fins i tot des de terra mateix, mentre els passaven per damunt les botes dels policies espanyols. El document revela també molts més casos d’agressions brutals de la policia contra els votants, amb cops, puntades de peu, empentes, arrossegant gent per les escales…



Heus ací aquests trenta-tres minuts de resistència i repressió a l’institut Pau Claris, amb el títol de ‘Nosaltres hi érem’.















Enllaç notícia :