dimecres, 9 de maig del 2018

Última hora : El TC suspèn la reforma de la llei de presidència



PAÍS - PRINCIPAT







Avui mateix el govern espanyol ha presentat el recurs.
















Per: Redacció 

09.05.2018  19:24




El TC, com estava previst, ha suspès cautelarment la reforma de la llei de presidència, aprovada pel Parlament de Catalunya la setmana passada. L’alt tribunal ha decidit per unanimitat i en només quaranta-cinc minuts, admetre a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol avui mateix. Prèviament la reforma havia estat publicada avui al DOGC signada pel mateix president espanyol, Mariano Rajoy, que és qui comanda la Generalitat d’ençà de l’entrada en vigor del 155. Era un pas necessari perquè per a poder recórrer contra la llei.



El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, després d’anunciar el recurs, ha assegurat que la mesa del Parlament de Catalunya ‘no podrà convocar un ple d’investidura sense la presència física del candidat amb el risc d’incórrer en un delicte de desobediència’. D’altra banda, el govern també ha impugnat que òrgans de la Generalitat puguin fer reunions per la via telemàtica.



A més, el portaveu ha defensat l’acció de la Moncloa d’ençà de l’aplicació del
155 contra l’autogovern català. ‘El govern ha pretès, i ha aconseguit, mantenir l’ordre constitucional, recuperar la convivència i posar la Generalitat al servei de tots els catalans’, ha afirmat.



El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet referència al recurs i a la situació política a Catalunya en declaracions al congrés espanyol, on ha demanat a les forces independentistes ‘un esforç’ per formar govern i recuperar ‘la normalitat institucional econòmica i social’ a Catalunya. ‘Ja n’hi ha prou d’estar marejant la perdiu’, ha afirmat. Segons Rajoy, ‘Catalunya necessita recuperar la normalitat’ i cal ‘no subordinar tota l’actuació política al voltant d’una persona, perquè les coses han de funcionar, la Generalitat ha de prendre decisions’ i la d’ara ‘no és una situació normal’.








Enllaç notícia :