dissabte, 12 de maig del 2018

Entrevista a TV3 : Quim Torra: ‘Només contemplo la possibilitat d’obeir el que decideixi el Parlament de Catalunya’(video)



PAÍS - PRINCIPAT







Torra ha explicat que el pla d'acció del futur govern tindrà tres vies: l'acció política a l'exili, el funcionament de les institucions catalanes i una ciutadania organitzada.
















Per: Redacció 

11.05.2018  15:01




‘Només contemplo la possibilitat d’obeir el que decideixi el Parlament de Catalunya. El mandat de l’1-O ens recuperar el contingut de les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional i començar el procés constituent.’, ha dit Quim Torra en una entrevista a TV3, la primera que concedeix després de ser proposat candidat a la presidència de la Generalitat per Carles Puigdemont. Torra ha explicat que el pla d’acció del futur govern tindrà tres vies: l’acció política a l’exili, el funcionament de les institucions catalanes (govern, Parlament i ajuntaments) i, en tercer lloc, una ciutadania organitzada.






També ha explicat que una de les primeres mesures que tirarà endavant és posar en marxa un comissionat per estudiar els efectes del 155. Serà un ‘pla de xoc’ contra aquest article i també un anàlisi de tot el que ha passat en els darrers mesos. A més, ha promès la ‘restitució’ de polítiques públiques del govern prèvia a la intervenció de l’autogovern.






‘Com a president de la Generalitat, estaré al Palau, desconec on hauré de situar-me’, ha dit sobre una possible presidència ‘bicèfala’ amb Puigdemont. ‘El que
serà important és que simbòlicament siguem capaços de dotar a aquesta legislatura del caràcter d’excepcionalitat: penjar un llaç groc a la façana de la Generalitat, per exemple’, ha afegit.






‘No només necessitem un govern fort, sinó un país fortíssim. No estem parlant d’una crisi o un conflicte polític, sinó d’una crisi humanitària. Tenim gent a la presó i a l’exili i hem de ser capaços que aquest govern, més unit que mai, sigui capaç de donar resposta a totes les qüestions que se’ns plantegen. Hem de parlar de quin és el nostre pla de govern’, ha conclòs Torra.


Enllaç video Entrevista a TV3 : http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-migdia/quim-torra-una-de-les-primeres-mesures-es-un-pla-de-xoc-del-155-i-un-pla-de-restauracio/video/5765404/

















Enllaç notícia :