dimarts, 22 de maig del 2018

El tribunal de Slesvig-Holstein denega la petició de la fiscalia d’empresonar Puigdemont



PAÍS - PRINCIPAT







La fiscalia alemanya demana al tribunal el lliurament de Puigdemont per rebel·lió.
















Per: Redacció

22.05.2018  11:10





El tribunal de Slesvig-Holstein ha denegat avui la petició de la fiscalia d’Alemanya per empresonar de nou el president Carles Puigdemont. Segons la fiscalia, hi ha un alt risc de fuga arran de les noves informacions que ha enviat el jutge del Suprem Pablo Llarena a la jutgessa alemanya. Tanmateix, aquesta ho ha descartat i ha mantingut les mesures cautelars que afecten el president: no sortir del país i presentar-se una volta per setmana a una comissaria de Berlín.



El tribunal continua estudiant l’euroordre i encara no s’ha pronunciat sobre l’extradició. El ministeri públic, però, li ha sol·licitat que rectifiqui la seva decisió de descartar la rebel·lió i, per tant, que l’extradit per aquest delicte.



L’actuació de la fiscalia alemanya, doncs, dista del que va fer la setmana passada
la fiscalia belga, que va rebutjar l’euroordre del jutge Llarena per un defecte de forma.



Arran de la decisió de Brussel·les, Llarena va enviar dijous una carta a la fiscalia de Slesvig-Holstein per tal que no cometés el mateix ‘error’. En aquella missiva, el jutge explicava que el defecte de forma que argumentava la fiscalia belga per a tombar les euroordres de Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret era un error d’interpretació.



Heus ací el comunicat íntegre, traduït al català, del tribunal de Slesvig-Holstein:



«Carles Puigdemont resta lliure



Avui, l’I. Senat d’Afers Penals de l’Alt Tribunal de l’Estat de Slesvig-Holstein ha denegat la sol·licitud del fiscal general per a aixecar l’estat de l’execució de l’ordre d’arrest i extradició contra Carles Puigdemont.



Basant-se en els fets actuals del procediment, l’Alt Tribunal no veu un major risc de fugida per a Carles Puigdemont, per la qual cosa queda lliure. L’ordre del tribunal del 5 d’abril de 2018, segons la qual l’execució de la detenció per extradició contra Carles Puigdemont s’ha mantingut sota unes condicions (entre d’altres, l’obligació d’informar setmanalment a la policia) continua vigent.



El fiscal general ha basat la seva sol·licitud per a aixecar l’estat de l’execució de l’extradició en una nova informació d’Espanya segons la qual, segons ha afirmat el fiscal general, hi havia un major risc de fugida. Sobre la base de la informació presentada, l’I. Senat d’Assumptes Penals de l’Alt Tribunal no veu pas un major risc de fugida.



Queda oberta la decisió definitiva del I. Senat per a Afers Penals sobre l’admissibilitat de l’extradició. El fiscal general encara no ha presentat una sol·licitud per a determinar l’admissibilitat de l’extradició de Puigdemont.»








Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-tribunal-de-slesvig-holstein-denega-la-peticio-de-la-fiscalia-dempresonar-puigdemont-llarena/