dimarts, 22 de maig del 2018

Els ultres de Canet es van vestir amb estelades per a simular un enfrontament, segons un testimoni



PAÍS - PRINCIPAT







El grup més nombrós, d'una quinzena d'individus, va irrompre a la platja vestit de negre i arrencant creus grogues.

















22.05.2018  12:50





Una vintena d’individus van irrompre ahir a la tarda, encaputxades, vestides de negre i calçant botes militars a la platja de Canet de Mar (Maresme) per a retirar les creus grogues en homenatge dels presos polítics i dels exiliats que havia col·locat el CDR d’aquest municipi. S’hi podien llegir paraules com ‘Drets Humans’, ‘llibertat’, ‘república’ o ‘respecte’. Els assaltants eren un grup d’ultres, pràcticament tots identificats ja, que havien protagonitzat altres incidents a la comarca, però que ahir van anar un pas més enllà, agredint les persones que intentaven aturar-los. Hi va haver cinc ferits.



La gran majoria dels mitjans espanyols ha presentat avui els fets com si es tractés d’una ‘topada’, un ‘enfrontament’, ‘tensió’, entre independentistes i no independentistes per causa de les creus grogues. Així, per exemple, ho explicaven al canal 24 Horas de TVE. ‘Són enfrontaments que es produeixen entre persones que han col·locat les creus grogues com a símbol de suport als
presos preventius i persones que prenen el sol i que no volen que les platges siguin plenes de creus grogues’.












En les imatges es veuen uns individus de negre i uns altres amb estelades que sembla que topen entre ells. Un dels testimonis dels fets és el fill de l’home de 82 anys que fou agredit amb una de les creus al coll.



















El seu fill explica a VilaWeb que ahir al matí un grup de tres o quatre persones va anar a la platja intentant retirar les creus. Però els que eren aquell moment allà els van cridar l’atenció i van acabar marxant. Diu això: ‘Després, a dos quarts de quatre de la tarda va venir un grup d’una quinzena de persones, vestides de negre i amb passamuntanyes. Un altre grup que els acompanyava, de cinc o sis persones vestides amb estelades, va quedar-se esperant al passeig. Un cop el grup més nombrós va haver retirat les creus, els que anaven amb les estelades van entrar a la platja i van fer veure que s’esbatussaven amb els vestits de negre’.



I avisa que en aquest grup hi ha alguns individus que ja han protagonitzat altres incidents. ‘Un d’ells és un porter de discoteca que anava vestit de paramilitar. I un altre anava vestit amb l’estelada’, afegeix.



‘Els qui van causar incidents van ser ells. Nosaltres no vam atacar-los. El meu pare i una dona van intentar retenir les creus i van intentar impedir que se n’enduguessin. Fou aleshores que un home que duia sis o set creus que acabava de treure, en va agafar una i va clavar un cop al coll al meu pare.’








Enllaç notícia :