dimarts, 22 de maig del 2018

Eduardo Zaplana, detingut per la Guàrdia Civil



MÓN - ESPANYA







Segons alguns mitjans de Madrid la detenció té relació amb un possible delicte d'emblanquiment de capitals.
















Per: Redacció 

22.05.2018  09:15





Eduardo Zaplana, ex-president de la Generalitat Valenciana i ex-ministre de José María Aznar, ha estat detingut per la Guàrdia Civil a València, quan sortia de casa seva. El seu nom va aparèixer vinculat a l’operació Púnica i també va sortir en converses enregistrades a Ignacio González, ex-president de la comunitat de Madrid, durant l’operació Lezo. Alguns mitjans de Madrid asseguren que la detenció té relació amb aquesta darrera operació per un presumpte delicte d’emblanquiment de capitals.



Segons la Cadena Ser, Zaplana és acusat d’haver rebut diner negre de paradisos fiscals, obtingut en comissions per adjudicacions de contractes que es van concedir de manera irregular.



L’operatiu el dirigeix la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i es
preveuen més detencions. Els agents estan escorcollant el domicili i el despatx de l’ex-president, així com la casa de l’empresari Vicente Cotino, nebot de l’ex-conseller Juan Cotino.



Zaplana fou batlle de Benidorm entre el 1991 i el 1994 i president de la Generalitat entre el 1995 i el 2002. Tot seguit fou ministre de Treball i d’Afers Socials del govern d’Aznar fins el 2004, quan va passar a ser portaveu del PP al congrés espanyol. El 2008 va abandonar la primera línia política.








Enllaç notícia :