dimarts, 22 de maig del 2018

La testimoni clau de la causa contra Trapero i els Jordis és seguidora de C’s i de pàgines ultres



PAÍS - PRINCIPAT







La secretària judicial del jutjat número 13 de Barcelona és seguidora de Ciutadans i de pàgines ultres com Unidad Nacional Española o Leridanos contra la Independencia.
















Per: Redacció 

22.05.2018  08:57





La secretària judicial del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, una testimoni clau en la causa per sedició contra Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, la cúpula dels Mossos d’Esquadra i part dels dirigents independentistes, és seguidora de Ciutadans, així com de pàgines ultranacionalistes espanyoles com ara Unidad Nacional Española o Leridanos contra la Independencia. Segons que publica el diari Público, les defenses volen apartar-la de la causa perquè els seus perfils a les xarxes socials demostren que no és neutral, ja que té una oposició ideològica clara contra els acusats.



La secretària treballa pel jutjat que va començar la investigació pels preparatius l’1-O arran de l’escàndol de l’ex-senador d’ERC Santi Vidal. Ella, de fet, va
redactar l’informe que va servir a la jutgessa Carmen Lamela de l’Audiència espanyola per obrir la causa per sedició contra Sànchez i Cuixart.






Captura de pantalla feta pel diari Público






La secretària, a petició del jutjat, va acompanyar a la Guàrdia Civil al departament d’Economia durant les protestes del 20-S. En una declaració recent davant del jutge del Suprem espanyol Pablo Llarena, va relatar que aquell dia va sentir ‘la vergonya més gran i humiliació’ de la seva vida, ja que va marxar pel terrat de l’edifici. La secretària va assegurar que es va sentir ‘com una delinqüent’.



No és la primera vegada que Público destapa un escàndol similar. Fa uns mesos, es va descobrir que el tinent coronel Daniel Banea, que signa bona part dels informes policíacs que fonamenten les causes obertes al Suprem, l’Audiència i el número 13, tenia un compte fals a Twitter on atacava els dirigents independentistes i el cos dels Mossos d’Esquadra.







Enllaç notícia :