dimarts, 22 de maig del 2018

El jutge Llarena denega la sortida de presó de Rull i Turull per a prendre possessió dels seus càrrecs



PAÍS - PRINCIPAT







L'advocat de tots dos, Jordi Pina, havia presentat un escrit a la Sala Penal del Tribunal Suprem demanant que els concedeixin la llibertat provisional ‘amb la celeritat més gran i urgència possible’.
















Per: Redacció 

22.05.2018  11:41





El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha denegat la sortida de presó de Josep Rull i Jordi Turull, que demà han de prendre possessió dels càrrecs de consellers de Territori i Sostenibilitat, i de Presidència, respectivament. El jutge argumenta que existeix un risc de reiteració delictiva ‘potenciat’ i diu que el ‘perill’ s’incrementa amb la voluntat expressada pel president, Quim Torra, que –segons Llarena– ha dit que impulsarà la república ‘il·legalment declarada’.



L’advocat de tots dos, Jordi Pina, havia presentat un escrit a la Sala Penal del Tribunal Suprem demanant que els concedeixin la llibertat provisional ‘amb la
celeritat més gran i urgència possible’. Tanmateix, el mateix Pina ja havia dit que no confiava en una resolució favorable.



La defensa de Turull i Rull esgrimia que tots dos tenien dret d’acceptar el càrrec de conseller, perquè ja tenen garantit el dret d’accedir en condicions d’igualtat als càrrecs públics sense que fos legítim discriminar-los pel fet de ser presos preventius. Segons que argumentava, no solament aniria en contra de la seva presumpció d’innocència, sinó que a més ‘implicaria una aplicació anticipada de l’article 384 bis del codi penal’, pel qual podrien ser suspesos de funcions més endavant.








Enllaç notícia :