dijous, 26 d’abril del 2018

[VÍDEO] La televisió basca mostra unes noves imatges del cas Altsasu que desmenteix un dels guàrdies civils



MÓN - PAÍS BASC







A les imatges es veu el sergent amb la camisa blanca i neta; en canvi, ell diu que havia estat 'brutalment' apallissat a terra.
















Per: Redacció 

26.04.2018  08:48





La televisió pública basca EITB ha emès un vídeo sobre el cas Altsasu que desmenteix la versió d’un dels guàrdies civils. 


Les imatges, d’aquella mateixa nit davant el bar Koxka, les va enregistrar Iñaki Abad, un dels nois processats per a qui la fiscalia demana cinquanta anys de presó. 



Tot i que inicialment s’hi va oposar, fa pocs dies el tribunal va acceptar el vídeo com a prova.








El sergent de la Guàrdia Civil involucrat en la batussa de bar va declarar haver estat apallissat ‘brutalment’ a terra per nombroses persones. Però a les imatges enregistrades després de la suposada agressió es veu el sergent amb la camisa blanca totalment neta, sense cap taca de sang ni cap esgarrinxada. A més, s’hi veu l’agent de la Guàrdia Civil com clava un cop de mà a Iñaki Abad, que l’enregistra, sense que ho impedeixin els agents de la Guàrdia Civil que van anar al bar.



Els metges tampoc no avalen la versió



A la sessió d’ahir dues metgesses van declarar que els testimonis oferts pels agents de la Guàrdia Civil i les seves parelles no corresponien amb les lesions recollides en els informes mèdics. Tots quatre van declarar que en les agressions hi van participar ‘entre 20 i 25 persones’ i que van ser colpejats ‘brutalment’ fins a causar-los ferides de gravetat i la ruptura d’un turmell d’un tinent de la Guàrdia Civil.



Tanmateix, les metgesses han declarat que si realment hagués estat una agressió múltiple, les lesions serien més greus. Respecte de la ruptura del turmell, les metgesses creuen que podria ser causat per la ‘típica torçada amb caiguda, en què els lligaments tiben i fracturen l’os’.



Pel que fa a l’hematoma que el sergent tenia tres setmanes després dels incidents, les metgesses van dir que ‘acostuma a durar uns deu dies’, i que és ‘estrany’ que apareguin tres setmanes després.



El fiscal manté l’acusació per terrorisme



El fiscal de l’Audiència espanyola José Perals ha elevat a definitiva la petició inicial que feia contra els vuit joves d’Altsasu i manté l’acusació per terrorisme.



El ministeri públic sol·licitava penes d’entre 12 anys i mig i 62 anys i mig. El ministeri públic només ha modificat les penes alternatives que demanava per a ells. El fiscal sosté que el vídeo aportat per la defensa pot estar ‘manipulat’.



Després d’escoltar la declaració dels acusats, els dos guàrdies civils, les seves parelles i diversos testimonis, el fiscal subratlla que no va ser una ‘baralla de bar’ sinó una agressió ‘planificada i organitzada’. Els fets van tenir lloc la nit del 15 d’octubre de 2016 a la localitat navarresa. Tres dels joves estan des de fa més de 500 dies en presó preventiva.









Enllaç notícia :