dijous, 12 d’abril del 2018

Última hora : Llarena ignora l'ONU i denega el permís a Jordi Sànchez per ser candidat




El jutge del Suprem no permet ni el trasllat al Parlament ni la investidura telemàtica perquè el número 2 de JxCAT es pugui sotmetre al debat d'investidura previst per divendres a les 10h.








perGemma Aguilera  
 
12/04/2018 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jordi Sànchez i Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu | Jordialapresó
 
 
 
 
 






Sense sorpreses. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha denegat a Jordi Sànchez el permís per assistir al debat de la seva investidura al Parlament de Catalunya, que el president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat per aquest divendres a les 10h. Amb aquesta decisió, el magistrat ignora la resolució de l'ONU que estableix mesures cautelars per tal que Espanya respecti els drets de sufragi actiu i passiu de Jordi Sànchez, número 2 de JxCAT i candidat a presidir la Generalitat.



Sànchez, que es troba en presó preventiva des del 16 d'octubre del 2016 acusat de sedició i rebel·lió, té els seus drets polítics intactes, tal i com estableix la Constitució espanyola i ha ratificat l'ONU en un informe en què insta Espanya a "fer tot el possible per tal de respectar els drets polítics de Jordi Sànchez".



Es tracta d'una resolució del Comité de Drets Humans d'acord amb l'article 25 del Conveni de Drets Humans, en resposta a una petició de la defensa de Sànchez per protegir els drets civils i polítics de l'expresident de l'ANC i diputat de
JxCAT. En el document en què accepta la petició, el comitè també anuncia que, d'acord amb l'article 92 de les seves normes de funcionament, demana "mesures cautelars" a Espanya, un mecanisme previst per l'ONU per evitar "danys irreparables" a les persones que li denuncien abusos dels seus drets.




La defensa de Jordi Sànchez, l'advocat Jordi Pina, havia sol·licitat la posada en llibertat del candidat, ja fos a través d'un permís penitenciari per anar presencialment al ple o bé que se li permetés intervenir a través de videoconferència. Aquesta és la segona vegada que la defensa de Sànchez es dirigeix al Suprem per demanar-li que pugui ser investit. Ja ho va fer amb motiu del ple del 12 de març, quan va denegar la sortida de Sànchez adduint "risc de reiteració delictiva" i d'aldarulls al carrer. 









Enllaç notícia :