dijous, 12 d’abril del 2018

El Tribunal d’Edimburg demana més temps per a estudiar l’euroordre sobre Clara Ponsatí



PAÍS - PRINCIPAT







No serà fins al 30 de juliol quan el tribunal entrarà a valorar l'euroordre de Pablo Llarena.
















Per: Redacció 

12.04.2018  12:28





El Tribunal d’Edimburg, que examina l’euroordre sobre l’ex-consellera Clara Ponsatí, no decidirà avui si l’accepta o la rebutja. Ha demanat de celebrar més vistes i obtenir més informació abans de pronunciar-se.



Pròximament, el 15 de maig i el 5 de juliol, es faran dues vistes preliminars, i no serà fins al 30 de juliol quan el tribunal entrarà a valorar l’euroordre de Pablo Llarena.



Amer Anwar, advocat de Ponsatí, s’ha dirigit als mitjans de comunicació a la sortida de la vista davant els jutges i ha dit que ‘l’euroordre és una distorsió de la realitat’ i que qui ha de respondre per haver exercit la violència és la
policia espanyola. La defensa de Ponsatí ha argumentat que les acusacions contra l’ex-consellera no són vàlides als tribunals d’Escòcia i que Espanya executa una persecució política contra l’independentisme català i el govern.



A final del mes de març, Ponsatí, després que Pablo Llarena hagués executat l’euroordre, es va lliurar voluntàriament a una comissaria d’Edimburg, però la justícia escocesa la va deixar en llibertat. Només va prendre una mesura cautelar, la retirada del passaport.









Enllaç notícia :