dijous, 5 d’abril del 2018

Última hora : La Justícia alemanya deixa en llibertat Carles Puigdemont i descarta delicte de rebel·lió



CAS 1-O







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dijous, 5 d'abril de 2018
















La Justícia alemanya ha deixat finalment en llibertat el president Carles Puigdemont i ha descartat el delicte de rebel·lió. L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein, al nord d'Alemanya, ha descartat el delicte de rebel·lió en la petició d'extradició a Espanya de l'expresident Carles Puigdemont i l'ha deixat en llibertat sota fiança de 75.000 euros mentre estudia si l'extradita a l'Estat.



En un comunicat, el jutge d'Schleswig-Holstein ha explicat que només tramitarà la petició pel delicte de malversació de fons, ja que considera que a Catalunya no hi va haver violència i que per tant no procedeix extraditar-lo per rebel·lió. És a dir, en cas que Puigdemont fos extradit per part de la justícia alemanya només podria ser jutjat a Espanya per malversació i no per rebel·lió.



Segons explica el tribunal, la sala primera Penal considera en principi que la imputació del delicte de rebel·lió és "inadmissible", però creu que sí que pot ser acceptat el de corrupció, com malversació de fons públics, de manera que el
procés d'extradició segueix endavant.



Encara que afirma que continua el risc de fuga, el tribunal considera que en ser "inadmissible" el delicte de rebel·lió aquest es redueix de forma considerable, per la qual cosa deixa en llibertat el polític independentista amb una fiança de 75.000 euros.



Segons apunta, "per motius jurídics" no pot acceptar-se una extradició per rebel·lió d'acord amb el Codi Penal espanyol, ja que "els actes que se li imputen no serien punibles a Alemanya segons la legislació vigent aquí". Segons la seva opinió, el delicte que podria ser equiparable a Alemanya, el d'"alta traïció", no pot aplicar perquè no es compleix el requisit de la "violència".



Seguirà ampliació











Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/puigdemont-llibertat-alemanya_255240_102.html