dimecres, 11 d’abril del 2018

La Comissió Europea defensa l'actuació d'Alemanya amb Puigdemont



CAS 1-O







El Nacional
Foto: CE
Barcelona. Dimecres, 11 d'abril de 2018




















La comissària europea de Justícia, Vera Jourová, ha considerat aquest dimecres que la Justícia alemanya va actuar "d'acord a les regles" en relació amb la petició d'extradició a Espanya del president Carles Puigdemont. "Hauria de mirar els detalls, però crec que en aquest cas específic Alemanya va actuar d'acord a les regles", ha dit Jourová en una roda de premsa, en referir-se a la decisió de l'audiència territorial de Schleswig-Holstein de desestimar el delicte de rebel·lió del que acusa Puigdemont la Justicia espanyola.






La Justícia alemanya va descartar el passat 6 d'abril extradir el president català pel delicte de rebel·lió en considerar que no es compleix el requisit que hi hagués violència, entenent aquesta tal com ha estat fixada en la jurisprudència del Tribunal Suprem alemany.





En aquest sentit, la comissària ha subratllat que els experts del seu equip no "l'han alertat sobre cap aplicació errònia de l'euroordre" a Alemanya.
Jourová ha descartat també que la Comissió Europea (CE) estigui planejant ampliar la llista de delictes pels quals es pot cursar una euroordre, una negativa que ja havia expressat el passat mes de desembre després que Espanya considerés que
la llista havia quedat "obsoleta". "No tinc cap requeriment d'aquest tipus de cap dels Estats membres. Vam tenir alguna cosa de debat amb els col·legues espanyols l'any passat, però en aquest moment no estem continuant aquest diàleg", ha explicat la comissària txeca.



Per a Jourová, l'ordre d'arrest europea té "altres problemes", com les diferències entre Estats membres respecte als nivells de benestar a les presons, ja que en alguns països les presons "no compleixen els estàndards necessaris", encara que va incidir que es tracta d'un problema que no té a veure amb el cas de Puigdemont.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/comissio-europea-euroordre-puigdemont_257208_102.html