dimecres, 18 d’abril del 2018

JxCat ratifica que la candidatura de Puigdemont continua viva



NOVA LEGISLATURA







Marta Lasalas
Foto: ACN
Barcelona. Dimecres, 18 d'abril de 2018
















La reunió del grup parlamentari de JxCat a Berlín ha ratificat de nou que la candidatura de Carles Puigdemont a la investidura continua viva. "La legitimitat del president és absoluta, el país el reconeix com a president, hem de trobar el mecanisme per portar a la política allò que la gent al carrer ha legitimat", ha assegurat el portaveu de JxCat, Eduard Pujol.



El grup parlamentari ha avalat la voluntat expressada públicament pel president aquest diumenge a TV3 on va emplaçar a evitar precipitacions i aprofitar els terminis. Així mateix ha ratificat que les candidatures de Jordi Sànchez i Jordi Turull encara poden tenir recorregut i que, per tant, tots els escenaris plantejats fins ara "continuen oberts".



JxCat ha fet costat al plantejament del president tot i que l'endemà de l'entrevista, tant l'executiva del PDeCAT com la d'ERC va emplaçar a aconseguir una investidura efectiva i fer Govern amb la màxima urgència.



“Ens sentim amb prou comoditat a nivell de terminis per continuar treballant sense presses i fer valer totes les
opcions, també la del president Puigdemont.



Ens hem guanyat el dret a gestionar el temps”, ha assegurat Pujol en un contacte amb els periodistes a l'hotel de Berlín on el grup parlamentari continua reunit.



El diputat ha deixat clar que la voluntat no és esgotar els temps fins al 22 de maig, quan es consumeix els dos mesos de temps abans que el Parlament es dissolgui automàticament i es convoquin eleccions. "Ens hem guanyat el dret a gestionar el temps de la manera més oportuna per posar més l'Estat davant el mirall", ha advertit.



En relació a la candidatura de Sànchez, Pujol ha retret que el jutge del Suprem Pablo Llarena "va desafiar l'ONU clarament", desoint les mesures cautelars que va reclamar la comissió de Drets Humans. Igual com en el cas de Turull, que no va poder celebrar la segona votació de la seva investidura en ser empresonat a mig debat, el grup està analitzant el camí judicial a seguir.



Pujol ha assegurat que damunt la taula de la reunió no s'ha posat cap pla D, cap nom alternatiu als tres que ja ha plantejat JxCat per tirar endavant la investidura.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/jxcat-ratifica-puigdemont-berlin-investidura_259515_102.html