divendres, 6 d’abril del 2018

Boye sobre Llarena: "Està a la vora del precipici i vol fer un pas endavant"



CAS 1-O







Gemma Liñán
Foto: ACN
Barcelona. Divendres, 6 d'abril de 2018




















"No es pot fer una qüestió prejudicial sobre el que ja ha dictaminat un altre jutge", és per resoldre dubtes del mateix jutge, explica Gonzalo Boye després de conèixer la sortida endavant que ha fet avui el magistrat Pablo Llarena.



Boye, que és un dels advocats de Puigdemont, ha qüestionat obertament l'estratègia de Llarena per Twitter.













Boye tenia i té clar que no hi ha rebel·lió i ara manté que no hi ha malversació. Hi ha "inexistència de delictes i la impossibilitat, per tant, d'una extradició a
Espanya", ha exposat en declaracions a TV3. "Jo estaria redactant les interlocutòries de llibertat" dels presos polítics, ha afegit Boye.



"Hauran de plantejar-se —Llarena i la Fiscalia— fins on volen arribar a les altes institucions oficials", ha dit Gonzalo Boye, que ha posat damunt la taula que ara cal que la justícia espanyola faci un pas enrere i analitzi tota la situació judicial.



I ha mostrat quina és la situació de la justícia espanyola, amb Llarena al capdavant, aquesta metàfora: "Hi ha gent que està a la vora del precipici i volen fer un pas endavant".



Boye ha qualificat "d'atac de pànic" la reacció de Pablo Llarena el 5 de desembre quan va retirar l'euroordre.



L'advocat de Puigdemont veu una possibilitat que es torni a retirar l'euroordre, tot i que això aniria en detriment de la justícia espanyola davant la justícia europea. Segons Boye, cal ara consolidar tota l'activitat internacional, mantenir la calma i treballar a dues bandes: els polítics en la via política i els advocats en la via judicial.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/gonzalo-boye-llarena-puigdemont_255585_102.html