diumenge, 25 de març del 2018

La policia alemanya reté Puigdemont quan entrava des de Dinamarca



EXILI







Carlota Camps
Foto: EFE
Barcelona. Diumenge, 25 de març de 2018













La policia alemanya "ha retingut" el president Carles Puigdemont quan aquest travessava la frontera en cotxe des de Dinamarca rumb a Bèlgica, país en el qual té fixada la seva residència, en aplicació de l'euroordre cursada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.





Segons ha informat Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Puigdemont, el president roman retingut per la policia d'Alemanya, a l'espera que es practiquin les "comprovacions" oportunes en relació amb l'ordre de detenció que té pendent.



També així ho han confirmat fonts del seu partit, JxCat.




Els agents han aturat Puigdemont poc abans d'aquest migdia, quan acabava de creuar en vehicle la frontera alemanya des de Dinamarca per una carretera en direcció a Hamburg, des d'on tenia la intenció de tornar a Bèlgica.


























Puigdemont va viatjar a Finlàndia el passat dijous, després d'un viatge de cinc dies a Suïssa, on va participar en conferències i va mantenir reunions amb polítics del país.



El president, que portava cinc mesos a l'exili a Bèlgica, estava tornant a la seva residència de Waterloo quan ha estat retingut. Puigdemont tenia prevista contactar amb les autoritats belgues en tornar al país.





P.D. : 

( Alemanya feixista va entregar al President Companys al franquisme, ara q farà Alemanya democratica amb el President Puigdemont? Fascist Germany has already handed over President Companys to the Franco regime, now will the Democratic Germany be with President Puigdemont? )









 






Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/puigdemont-alemanya-retencio_251643_102.html