divendres, 23 de febrer del 2018

Trapero, sol, davant Lamela



CAS 1-O







Gemma Liñán
Foto: EFE
Madrid. Divendres, 23 de febrer de 2018



















Josep Lluís Trapero, el major dels Mossos, ha arribat sol a l'Audiència Nacional. Només la seva advocada Olga Tubau l'ha acompanyat de manera visible. Ni suports -ell no els vol i demana que no hi siguin- ni el seu equip de confiança s'han deixat veure avui a les portes del jutjat que ja l'ha citat tres cops per declarar.



Avui el major dels Mossos té la intenció d'explicar tot el que van fer els Mossos l'1 d'octubre i els dies previs, just després que la jutgessa del TSJC Mercedes Armas, rebaixés la petició de la Fiscalia i recomanés tancar col·legis sense trencar la convivència.



Trapero declarar per primera vegada destituït en el seu càrrec. Els altres dos cops encara no s'havia ni nomenat el seu substitut (Ferran López) ni se l'havia apartat de les funcions. Per això sempre feia entrada pel passadís improvisat de l'Audiència Nacional amb Ferran López i Joan Carles Molinero. Avui, no. Avui
ha entrat sol. I Ferran López, actual cap dels Mossos, entrarà més tard. Està citat a les 11h com a testimoni.



Com la segona vegada que va venir a declarar, el 16 d'octubre, Trapero ha vingut sense uniforme:  Vestit negre, abric i bufanda. Tot vestit de negre.



Les declaracions de Diego Pérez de los Cobos la setmana passada com a testimoni han provocat aquesta nova compareixença i la més que probable imputació del director general de la policia cessat Pere Soler i del secretari d'Interior també cessat César Puig, que ja ha demanat la Fiscalia. El que va ser el coordinador del dispositiu policial del referèndum va carregar contra Traperoel va fer responsable de no aturar l'1-O. De los Cobos va dir que hauria pogut evitar el referèndum requisant les urnes, ordinadors i tancant col·legis. I el fa responsable de no complir les ordres de la jutgessa del Tribunal Superior de Catalunya.



Tot apunta que hi haurà una petició d'entrada a la presó per a Trapero i que, molt probablement, si no és que hi ha una fiança, el major podria acabar en presó preventiva. I és que després de la primera declaració del major el 6 d'octubre, el fiscal ho va deixar clar: "Anem a poc a poc, però sense pausa", va dir Miguel Ángel Carballo a la sala de premsa després de la compareixença de Trapero.















Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/trapero-declaracio-audiencia-nacional_241974_102.html