divendres, 23 de febrer del 2018

JxCat registra sense ERC la proposta de resolució per restituir les institucions



INVESTIDURA







La resolució de JxCat que votarà el Parlament defensa que Puigdemont té la majoria de la Cambra.








Marta Lasalas
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Divendres, 23 de febrer de 2018



















Junts per Catalunya ha registrat aquest matí al Parlament i sense la signatura d'ERC la proposta de resolució que defensa les institucions catalanes i denuncia la deriva autoritària de l'Estat espanyol. El darrer punt recorda que el president, Carles Puigdemont, segueix tenint la majoria suficient del Parlament per poder ser ratificat en el càrrec i exigeix el Govern de l'Estat que cessi les ingerències davant les instàncies jurisdiccionals i el Tribunal Constitucional que pretenen impedir la materialització de la voluntat democràtica dels catalanes expresssada a les urnes el 21-D.














El grup ha decidit fer-ho en solitari, sense la signatura d’ERC, com ja va passar amb la petició de reforma de la llei de Presidència. JxCat pretén, amb això, que la proposta de resolució formi part de l’ordre del dia del ple que el president del
Parlament, Roger Torrent, previsiblement convocarà aquest divendres per a la setmana vinent, a petició de Cs. El registre en solitari de la proposta de resolució arriba després que dijous JxCat i ERC s’estanquessin a les negociacions per la distribució d’atribucions a la cúpula del nou Govern. Tot i que des del punt mort de la tarda fins a aquest divendres al matí s’ha seguit parlant, les negociacions no acaben de desencallar-se.



Negociacions en punt mort

 

Les negociacions entre Junts per Catalunya i ERC per a la investidura van quedar interrompudes oficialment ahir a primera hora de la tarda. L'àmbit de comunicació de l'executiu, que avarca des del portaveu del Govern fins a la Corporació de Mitjans Audiovisuals així com les secretaries de Comunicació i Difusió, apunta com a principal detonant de l'aturada de les converses. No obstant això, es vol reprendre en les darreres hores.



JxCat i ERC asseguren que hi haurà un acord, i que no trigarà. Però aquest dijous a mitja tarda alguna cosa no van anar bé a les negociacions i la tensió ha arribat a tal punt que les converses s’han aixecat temporalment.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/jxcat-registra-sense-erc-restituir-institucions_241992_102.html