diumenge, 22 d’octubre del 2017

La Guàrdia Civil va espiar les trucades de Santi Vidal l'1-O



INDEPENDÈNCIA







El Nacional
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Diumenge, 22 d'octubre de 2017




















L'exjutge i exsenador Santiago Vidal va avisar per telèfon que sabien que la Guàrdia Civil anava cap al col·legi electoral on ell es trobava el dia 1 d'octubre, que arribarien en "cinc minuts" i que tots estaven muntant un "parapet", segons les escoltes telefòniques que el cos armat ha lliurat a l'Audiència Nacional, a les quals ha tingut accés Europa Press.



Les escoltes practicades per la Guàrdia Civil procedeixen de la presumpta implicació de Vidal en l'organització del procés, en el marc de la investigació oberta per ordre del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona. Els seus enregistraments van incorporar-se també a la investigació de l'Audiència Nacional.



Un dels enregistraments reflecteix que l'1 d'octubre, a les 15.18 hores, Santiago Vidal va trucar una persona anomenada Sole. En aquesta conversa va avisar la dona que sabien que la Guàrdia Civil anava cap al col·legi i que anaven a arribar "en cinc minuts". Li va demanar que li ho digués a una altra persona anomenada Pepe i que l'informés que tots estaven en aquesta col·legi "muntant un parapet, un mur a la porta". La seva interlocutora li va dir que passaria l'avís.



"Barricada a l'entrada del poble"

 

Una altra de les trucades que la Guàrdia Civil ha enviat a la jutgessa registra la conversa entre un home anomenat Jordi i Joan Manuel Gómez Sanz, tècnic en Tecnologies de la Comunicació i de la Informació al Consorci de l'Administració Oberta de Catalunya i anteriorment empleat del CESICAT (Centre per a la Seguretat de la Informació de Catalunya).



Joan Manuel Gómez va trucar Jordi per saber on era i aquest el va informar que es trobava a casa, però li va explicar que havien fet una "barricada a l'entrada del poble" ja que suposava que esperaven que "arribi la Guàrdia Civil". "Han escoltat que vénen de la Selva (la Guàrdia Civil)" i "els estan esperant", diu en aquesta trucada que es va produir a les 17.40 hores.



L'interlocutor de Joan Manuel Gómez li va explicar que havien rebut uns whatsapp dient que els agents de la Guàrdia Civil anaven cap a l'esmentat col·legi i que es veia "nerviosos" els Mossos, que no paraven de parlar per ràdio i havien tret els cotxes.



"Han estat molt a prop"

 

En un altre gravació del dia 2 d'octubre, de matinada, a les 00.51 hores, emesa per un altre dels investigats, Francesc Sutrias, director del Patrimoni dependent d'Hisenda, al telèfon d'una altra persona anomenada Oscar, el primer va interessar-se per com havia anat la jornada electoral.



Aquest últim li va comentar que gràcies als Mossos d'Esquadra la Policía Nacional o la Guàrdia Civil no havien pogut actuar: "Ha estat molt delicat, però han estat molt a prop, però molt bé els Mossos, si no és per ells, s'hagués..., molt bé". Francesc Sutrias li va respondre que "mala gent".










Enllaç notícia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/guardia-civil-santi-vidal-referendum_204732_102.html