dimecres, 6 de setembre del 2017

La Fiscalia es querella contra Forcadell



PROCÉS







L'acusa de desobediència i prevaricació.








per Redacció 06/09/2017 
 
 
 
 
 
 
 
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell | Jordi Borràs
 
 
 
 




Nou atac de l'Estat. La Fiscalia Superior de Catalunya ha anunciat aquest dimecres que presentarà una querella per desobediència i prevaricació contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els altres membres de la Mesa que han votat a favor d'admetre a tràmit la Llei del Referèndum.




La presentació d'aquesta acció penal se substanciarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La Llei del Referèndum s'ha tramitat gràcies als cinc vots favorables de la Mesa -els quatre membres de JxSí (la presidenta Forcadell, al costat de Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufeti) i el de Catalunya Sí Que Es Pot, Joan Josep Nuet- mentre que Cs i PSC han votat en contra.




Aquesta informació ha arribat abans que el Parlament hagi pogut votar la Llei que permetria organitzar la consulta de l'U d'Octubre.




Forcadell ha criticat minuts més tard que la Fiscalia anunciés que es
querellaria contra els membres de la Mesa: "Aquesta és la noció de democràcia dels poders de l'Estat. Al Parlament continuarem garantint que sempre es pugui parlar de tot", ha expressat en una anotació a Twitter.









Malgrat la querella, el Parlament té previst debatre i aprovar aquest mateix dimecres al vespre la llei del referèndum de l'1 d'octubre amb els vots de JxSí i la CUP.








Enllaç notícia :


http://elmon.cat/noticia/226342/La-Fiscalia-querella-contra-Forcadell