dimecres, 27 de setembre del 2017

Alex Salmond crida els "demòcrates europeus" a solidaritzar-se amb Catalunya



PROCÉS







L'exprimer ministre escocès lloa la posició de fortalesa de Carme Forcadell davant de la "persecució judicial" que pateix.








per Gemma Aguilera 27/09/2017 
 
 
 
 
 
 
 
 
Encaixada de mans entre l'exprimer ministre escocès Alex Salmond i el president del Govern, Carles Puigdemont | ACN
 
 
 
 




 L'exprimer ministre escocès Alex Salmond, també exlíder de l'SNP, havia d'assistir a l'acte en què la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, rebia aquest dimarts a Brussel·les el premi Coppieters, però no va poder assistir-hi i ha fet arribar un missatge en qualitat de premiat de l'edició del 2016, al qual ha tingut accés El Món:



"Tots els demòcrates d'Europa haurien de solidaritzar-se amb la llibertat d'expressió i el dret d'autodeterminació del poble català". I va afegit que la posició de Carme Forcadell "en contra de la persecució judicial hauria de servir d'inspiració per a tothom".



El premi Coppieters es va entregar a Forcadell en reconeixement a la seva tasca en defensa del dret a l'autodeterminació.






Forcadell, a Brussel·les, en rebre el premi Coppieters | Parlament de Catalunya






Durant la seva intervenció, Forcadell va instar la Unió Europea a intervenir davant l'escalada repressiva de l'Estat:



"No faran res per protegir els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans europeus? No defensaran aquests drets consagrats en l'article dos del Tractat de la Unió Europea? Podran seguir mirant cap a una altra banda mentre es violenta la llibertat d'expressió a Espanya? I la llibertat d'informació? I la llibertat ideològica? I la llibertat de reunió?", es va preguntar.




La presidenta del Parlament arrossega fins a tres querelles adreçades directament a ella, per haver permès diversos debats al Parlament relacionats amb el procés i per haver admès a tràmit la llei del referèndum.









Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/alex-salmond-crida-democrates-europeus-solidaritzar-se-catalunya