dimecres, 27 de setembre del 2017

Les entitats tanquen files amb les institucions catalanes



REFERÈNDUM







Signen un manifest per defensar les llibertats dels ciutadans de Catalunya.








per Abel Degà (Barcelona) 27/09/2017 
 
 
 
 
 
 
 
 
Les entitats tanquen files amb les institucions catalanes | A.D.
 
 
 
 




Una quarantena d’entitats han presentat aquest dimecres al migdia un manifest per “donar una resposta unitària en defensa les institucions catalanes”. El coordinador general de la Unió de Pagesos, Joan Cavalls, ha fet una crida a la ciutadania perquè se sumi en la defensa de les “llibertats” i perquè tothom pugui “reunir-se, expressar-se i tenir accés a la informació”.




Cavalls ha explicat que la idea que s’ajuntessin aquestes entitats, que componen la ‘Taula per la Democràcia’, “s’ha accelerat” des del 20-S. Aquestes formacions estan “preocupades”, ha dit, tot i que ha sostingut que “cadascú ha de fer la seva feina”.




No totes les entitats que signen aquest manifest reconeixen el referèndum de l’U d’Octubre com la solució democràtica que resolgui el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol, tot i que “tots estan d’acord que els catalans tenen el dret a decidir”. Tot i això, Cavalls ha reconegut que encara no hi ha
cap acció planejada per respondre a un altre abús de llibertats per part del govern de Mariano Rajoy. “Si això passa, ens convocarem”, ha sentenciat.





El manifest l’han signat entitats com l’ANC, Òmnium Cultural, l’Ateneu Barcelonès, Casa Nostra Casa Vostra, Comitè Olímpic de Catalunya, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya -que ahir va veure com l’estat li bloquejava els comptes-, l’Observatori DESC i la UGT Catalunya.









Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/entitats-tanquen-files-institucions-catalanes