dijous, 13 de juliol del 2017

La Guàrdia Civil irromp al TNC a requerir la documentació de l'acte de JxSí



PROCÉS







Marta Escobar Martí
Foto: Laura Gómez
Barcelona. Dijous, 13 de juliol de 2017
















Nou cop de porta de l'Estat al procés. La Guàrdia Civil s'ha plantat aquest matí al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per requerir la documentació de l'acte de Junts pel Sí de dimarts passat, on van presentar públicament la llei que ha de regular el referèndum de l'1 d'octubre amb el suport de la CUP, que hi era de públic.  Així ho ha anunciat el president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, en un tuit, on ha definit l'actuació de la Guàrdia Civil de "delirant".



Abans de celebrar aquest acte al TNC, ja s'havia presentat al matí al Parlament en una ponència dels impulsors de la llei —JxSí i la CUP—. A la tarda, al TNC hi van intervenir, per aquest ordre, el diputat de JxSí i cantautor, Lluís Llach, el propi Jordi Turull, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, i el president del Govern, Carles Puigdemont.












El president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, no ha trigat gens a respondre Turull retraient-li que la Guàrdia Civil "també treballen per la democràcia i la llibertat de Catalunya, davant la
intenció de provocar un cop d'estat".












Mentrestant, la diputada cupaire Eulàlia Reguant ha ironitzat amb la situació posant damunt la taula que "potser busquen les urnes que estaven a l'escenari".












El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) també s'ho ha pres amb cert sarcasme recordant a la Guàrdia Civil que "l'acte ja fa nou dies que es va acabar".












També s'ha pronunciat —com no podia ser d'altra manera— l'assessor de Cs al Parlament Europeu, Jordi Cañas, que ha carregat contra JxSí "per utilitzar instal·lacions que a qualsevol li costen un ull de la cara".





Enllaç tweet :

https://twitter.com/jordi_canyas?visibility_check=true 







La visita al TNC de la Guàrdia Civil es produeix un mes més tard que la benemèrita cités diversos funcionaris de la Generalitat per la campanya institucional per incentivar la inscripció en el registre de catalans a l'estranger.
I no només això. Una de les empreses que es van presentar al concurs obert pel Govern per la compra d'urnes van assegurar a finals de juny haver rebut una visita de la Guàrdia Civil i, de fet, un responsable de Plastic Express va declarar dijous passat durant dues hores a la caserna que té la benemèrita a Travessera de Gràcia, a Barcelona.

Les queixes del PSC

Els socialistes catalans ja es van queixar la setmana passada de l'acte, i no només va exigir a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) una compensació a l'oposició per haver retrasmès l'acte, sinó que també va requerir al propi Govern la documentació sobre el lloguer de la sala gran del TNC, així com el pressupost dels serveis de muntatge i de personal.
Ara, de moment, encara no s'han pronunciat sobre aquesta actuació de la Guàrdia Civil.
Continuarà ampliació





Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/guardia-civil-teatre-nacional-catalunya_174144_102.html