divendres, 14 de juliol del 2017

«Canvi necessari» i referèndum «reforçat»: Òmnium i l'ANC avalen els canvis al Govern



GOVERN







El president de l'entitat, Jordi Cuixart, expressa "respecte i lleialtat a les decisions i el lideratge del president de la Generalitat"

Jordi Sànchez (ANC) assegura que "ningú podrà aturar" l'1 d'octubre

El nou Govern de Puigdemont: Turull a Presidència, Forn a Interior i Ponsatí a Ensenyament








| 14/07/2017 a les 12:39h



Jordi Cuixart i Jordi Sànchez | Adrià Costa





Òmnium Cultural valora els canvis al Govern anunciats aquest matí pel president Carles Puigdemont i considera que “amb els nous nomenaments  es reforça el referèndum de l’1 d’octubre”. L’entitat vol mostrar "absolut respecte i lleialtat a les decisions i el lideratge del president de la Generalitat encaminades a enfortir l’objectiu de celebrar el referèndum d'autodeterminació". El seu president, Jordi Cuixart, ha dit que “és legítim tenir dubtes però alhora és necessari substituir aquells que vegin amb incertesa l’horitzó de l’1-O”​ .  



Cuixart ha expressat el "total reconeixement a tots els consellers i a tot el govern que ens ha permès arribar fins aquí”. “De la mateixa manera que a Òmnium no permetrem que a Catalunya hi hagi ciutadans de primera i de segona, tampoc acceptarem que es classifiqui els nostres servidors públics”​.


Per la seva banda, el president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha celebrat la remodelació del Govern, que ha qualificat de "necessari quan falten 80 dies pel referèndum" i ha volgut "agrair l'honestedat i
valentia dels consellers que han decidit deixar la seva responsabilitat per assegurar més cohesió al Govern".





Sànchez ha afegit que el canvi de govern envia un "missatge clar i inequívoc que res ni ningú podrà aturar la preparació ni execució de l'1 d'octubre" i ha afirmat que el nou equip "respon a conviccions sòlides i responsabilitat demostrada".  





L'ANC també ha felicitat Clara Ponsatí, pel seu nomenament com a nova consellera d'Ensenyament i li ha desitjat "sort i encerts". Ponsatí és membre del secretariat nacional de l'entitat.














Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/134868/canvi/necessari/referendum/reforcat/omnium/anc/avalen/canvis/al/govern