divendres, 14 de juliol del 2017

La CUP celebra la determinació amb l'1-O: «Està bé que Puigdemont posi ordre»



GOVERN







Els anticapitalistes critiquen els dubtes que hi ha hagut dins del Govern: "Ni tot estava preparat ni s'havia construit un govern per la ruptura"

La portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert, fa una crida a la mobilització popular davant d'un embat que serà de "de debò"

Altes i baixes: per què entren i per què surten els consellers de Puigdemont








| 14/07/2017 a les 13:40h




La CUP valora els canvis al Govern | CUP




La CUP ha valorat els canvis de govern de manera crítica i ha constatat que qui ha posat "pals a les rodes" no ha estat la formació anticapitalista. "Ni tot estava preparat ni s'havia construït un govern per la ruptura", ha explicat la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert. Tanmateix, des de la formació han reconegut que els canvis de Puigdemont són positius i esperen que aquest sigui el govern del referèndum.

La CUP també ha tingut paraules per als que s'han sorprès de la contundència de l'estat espanyol per frenar el procés. "Algú es pensava que l'estat epsanyol es quedaria de braços plegats en aquest procés?", s'ha preguntat Gibert. En aquest sentit, des de la formació han celebrat que s'apartin "els sectors més autonomistes" i han desitjat que aquest govern "estigui realment compromès amb e referèndum". "Està bé que Puigdemont posi ordre i aquest hauria de ser el govern del referèndum"



Els anticapitalistes han dit que avui acaba aquesta crisi, però han recordat que es tractava d'un
problema latent. "Se sap des del 27-S que anàvem a la ruptura amb l'Estat, que el referèndum és l'eina per dirimir aquest conflicte polític. Tothom ho sabia", ha recordat Gibert, que ha afegit que, després dels canvis, "tothom ho ha de saber i tenir més clar".

La crítica ha estat present durant tota la valoració. "No permetrem que se'ns parli de sacrifici. Perdre la cadira no és un sacrifici", ha insistit Gibert. I ha carregat contra els que van dir que farien una cosa i després van plantejar "plans B". "Això és mentir, i no hauria de sortir gratis a ningú", ha destacat.

Des de la formació s'ha instat a fer canvis també "a tots els ajuntaments i a totes les estructures". "Que s'apartin totes aquelles persones que no estiguin compromeses amb allò que es van comprometre a fer", ha afirmat Gibert. I ha conclòs la valoració fent una crida a la mobilització popular: "L'embat amb l'Estat serà de debò i tocarà assumir-lo amb totes les conseqüències".




Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/134875/cup/celebra/determinacio/amb/1-o/esta/puigdemont/posi/ordre