dimecres, 28 de juny del 2017

La Guàrdia Civil cita funcionaris de la Generalitat pel cens a l'estranger



REFERÈNDUM







El Nacional
Foto: wiki
Barcelona. Dimecres, 28 de juny de 2017















La Guàrdia Civil ha citat diversos funcionaris de la Generalitat per la campanya institucional per incentivar la inscripció en el registre de catalans a l'estranger, en unes diligències que instrueix el Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona, segons han informat a Europa Press fonts properes del cas.



Agents d'aquest cos han citat mitja dotzena de persones, entre els quals hi ha funcionaris del departament de Difusió i de la Conselleria d'Exteriors, Transparèncoa i Relacions Institucionals i personal de l'agència de publicitat que s'encarrega de l'anunci. Aquestes citacions van començar fa
unes dues setmanes i es prolongaran en el temps.



El 24 de març, la Fiscalia Superior de Catalunya va anunciar que obria diligències d'investigació pel referèndum, abans que la pròpia Generalitat fes l'anunci. La Fiscalia va obrir aquestes diligències davant de possibles delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics. En aquest sentit, declaren que els preparatius del referèndum poden estar "en frontal infracció de les decisions adoptades pel TC".



Pel que fa a la citació de funcionaris, la Fiscalia al·ludeix directament a l'anunci publicat en diaris aquest dijous per la Generalitat que anima a inscriure's en el registre de catalans a l'exterior.







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/guardia-civil-cita-declarar-funcionaris-referendum_169815_102.html