dimarts, 27 de juny del 2017

El PSC actuarà contra els alcaldes que votin al referèndum



PROCÉS







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dimarts, 27 de juny de 2017
















Continuen les diferències d'opinió entre el PSC i el PSOE en relació amb el referèndum de l'1 d'octubre. Alguns alcaldes socialistes catalans s'han manifestat a favor de la celebració d'un referèndum d'autodeterminació, encara que hi votin en contra, i aquest dimarts el portaveu del PSC, Salvador Illa, ha advertit de les possibles represàlies pels alcaldes que acudeixin a les urnes.



Tot i això, el portaveu del PSOE, Óscar Puente, deia ahir dilluns que s'havia de diferenciar entre facilitar espais públics per la celebració del referèndum i anar-hi a votar a títol personal; ara sembla que el discurs socialista ha canviat i els alcaldes que vagin a votar poden estar exposats a sancions.



L'alcalde de Blanes, Miguel Lupiáñez, deia ahir que ell "no participarà en cap acte il·legal", però que
en el cas que finalment se celebrés un referèndum, acudiria a les urnes i votaria en contra de la independència. Illa, en declaracions a Onda Cero, ha assegurat: "No estem d'acord que es participi en el referèndum, però si ell ho fa (Lupiáñez), ja decidirem i veurem què fem".



Tal com ahir va fer Puente i avui ha fet Illa, han coincidit en el fet que "el referèndum és un acte il·legal" i que en cap cas els socialistes animaran a participar-hi ni ajudaran en l'organització.



Lupiáñez, en un missatge al seu compte de Facebook, va dir ahir a la nit que com a alcalde "no pot participar en un referèndum il·legal" però que "tothom té llibertat per actuar d'acord amb els seus principis i conviccions", i que en cas de referèndum ell aniria a votar a "títol personal com ja va fer el 9-N".











Finalment, Salvador Illa ha volgut remarcar que el seu partit "no farà una crida a la participació" i que no preveuen la idea que "Espanya i Catalunya són diferents".







Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/politica/psc-alcaldes-referendum_169536_102.html