dimecres, 17 de maig del 2017

Tot el parlament, tret del PDECat, demana el govern que acusi CDC pel cas Palau



PAÍS - PRINCIPAT







El parlament aprova les resolucions presentades per la CUP i CSQP · El PDECat s'ha abstingut a les dues votacions 
















Per: Redacció 

17.05.2017  13:29






Els diputats d’Esquerra Republicana integrats dins el grup parlamentari de JxSí s’han desmarcat del PDECat i han votat a favor de les propostes de resolució de la CUP i CSQP, reclamant així que el govern rectifiqui i demani al Consorci del Palau de la Música que acusi CDC pel cas de presumpta corrupció que s’està investigant. El PDECat, per la seva banda, s’ha abstingut. El resultat de la votació de les mocions ha estat aquest: la de CSQEP ha rebut 103 vots a favor, tres en contra i vint-i-nou abstencions, mentre que la de la CUP ha tingut 102 vots a favor, dos en contra i trenta abstencions.



L’executiva d’ERC en una reunió extraordinària celebrada avui al matí ha pres la decisió de votar a favor, malgrat de l’acord d’ahir del govern de no canviar la seva posició. En un comunicat, els
republicans han explicat el seu vot diferenciat al parlament assegurant que interpreten que el govern ahir va decidir ‘actuar contra qui sigui i en el moment que sigui, per rescabalar fins a l’últim euro públic’ en el cas Palau. En aquest sentit, el diputat Gerard Gómez ha defensat a l’hemicicle que amb aquesta decisió és lleial amb el que va acordar el govern i el parlament.



La portaveu de l’executiu, Neus Munté, però, va assegurar que ‘de manera unànime’ havien decidit no variar la posició i no demanar acusar CDC, almenys fins que hi hagi una sentència que avali la tesi de culpabilitat.



El departament de Cultura va evitar que el Consorci del Palau de la Música se sumés a l’acusació contra CDC en l’anomenat cas Palau. Posteriorment, i després del malestar l’Ajuntament de Barcelona, ERC va reclamar públicament que el govern rectifiqués i es posicionés en favor de l’acusació contra el partit mare del PDECat. Ahir Munté va assegurar que el govern es mantenia en la seva posició després d’haver discutit la qüestió i haver pres la decisió de manera ‘unànime’ de no rectificar sense una sentència sobre el cas.







Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/tot-el-parlament-tret-del-pdecat-demana-el-govern-que-acusi-cdc-pel-cas-palau-puigdemont-junqueras/