dimecres, 31 de maig del 2017

Puigdemont informa per carta la Comissió de Venècia de la negativa de Rajoy a pactar el referèndum



PAÍS - PRINCIPAT







Expressa la voluntat de disposar de la col·laboració d'aquest organisme en el cas de referèndum pactat amb l'estat 

















Per: Redacció 

31.05.2017  11:53






El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat una carta a la Comissió de Venècia del Consell d’Europa informant-la de la negativa del govern espanyol a pactar el referèndum sobre la independència. En la carta, adreçada al president de la Comissió, Gianni Buquicchio, expressa la voluntat de disposar de la col·laboració de la Comissió de Venècia en aquest escenari de consulta pactada i acordada’.



Aquesta iniciativa fou aprovada al parlament a proposta de Catalunya Sí que es Pot, el 18 de maig proppassat. Una setmana després, Puigdemont enviava la carta al president espanyol, Mariano Rajoy, demanant-li de pactar el referèndum, i un dia després rebia la carta de resposta amb la negativa a fer-ho. Puigdemont relata aquests fets a la Comissió de Venècia, i afegeix que, això no obstant, ‘el govern de Catalunya manté permanentment oberta la possibilitat de negociar i pactar el referèndum’.



I acaba així: ‘Estic convençut que aquestes informacions, per la seva transcendència política, són de
l’interès de la Comissió de Venècia. En aquest sentit em poso a la seva disposició per qualsevol aclariment al respecte’.



Vegeu ací la carta:














Enllaç noticia :