dimarts, 4 d’abril del 2017

Harvard, molesta per les falsedats en la premsa espanyola arran de l’acte de Puigdemont



PAÍS - PRINCIPAT







La universitat va arribar a advertir la Generalitat que un periodista de El Español volia publicar informació falsa















Per: Redacció 

04.04.2017  13:49




Els responsables del Centre d’Estudis Europeus (CES) de la Universitat de Harvard van avisar la Generalitat que un periodista del diari El Español els demanava que confirmessin una informació falsa sobre l’acte que el president, Carles Puigdemont, va fer el 27 de març proppassat. Uns dies abans de la conferència (vegeu-la ací), el periodista va contactar amb el CES de Harvard dient-los: 


‘Hem estat informats que el govern de Catalunya ha pagat 300.000 euros per fer la conferència ‘Catalonia, today and tomorrow’. El periodista donava així per feta la informació, i demanava que li
confirmessin ‘si parlem de més o menys diners, i si es tractava d’un procediment habitual.’



Segons que ha pogut saber VilaWeb, des del CES de Harvard van traslladar la sorpresa al govern català per l’actitud d’aquest periodista, i el van advertir d’aquesta petició, remarcant que ‘la pràctica del pagament és contrària als principis d’intercanvi d’idees del nostre centre’. I també expressaven la preocupació pel fet que les notícies aparegudes a la premsa espanyola sobre l’acte de Puigdemont a Harvard eren ‘incorrectes’, i demanaven com podien assegurar que ‘la informació que es distribueix és correcta’.



En l’acte a la prestigiosa universitat nord-americana, Puigdemont va deixar clar que tenia el compromís d’impulsar el referèndum sigui com sigui, per més que el govern espanyol s’hi oposi. I va invocar la lluita pels drets civils nord-americans, com un mirall per al procés independentista català.







Enllaç noticia :