dilluns, 19 de desembre del 2016

Una enquesta d’El Periódico atorga una gran victòria a ERC i majoria absoluta a l’independentisme



PAÍS  PRINCIPAT





El PSC recuperaria la segona posició i En Comú Podem restaria lluny de les expectatives.















Per: Redacció 

19.12.2016  00:00





 El Periódico ha fet pública un un altre capítol del baròmetre polític del GESOP.  Partint de la premissa que Junts pel Sí no es repetiria, pronostica una gran victòria d’ERC si avui hi hagués eleccions al Parlament de Catalunya i el manteniment de la majoria absoluta de l’independentisme.












ERC obtindria entre 48 i 50 diputats, el seu millor resultat des de la mort de Franco. Al seu costat, el PDECat tindria una gran baixada i seria quarta o cinquena força, amb només entre 15 i 17 diputats.


La CUP també cauria, fins a sis diputats.



Amb això l’independentisme mantindria o fins i tot podria augmentar la majoria absoluta al parlament, perquè sumant els tres partits tindria entre 69 i 73 escons. La majoria absoluta és de 68 escons i la suma actua dels escons de Junts pel Sí i la CUP és de 72.



Quant a la resta de partits, el PSC recuperaria posicions i tornaria a ser segona força amb 19-21 escons. Ciutadans cauria dels 25 actuals a 17 o 18 i En Comú Podem (el baròmetre fa servir aquest nom en compte de Catalunya Sí que es Pot) passaria d’11 escons a 15 o 16, molt lluny de les seves expectatives. El PP tindria 11 escons com ara o en perdria un.






Enllaç noticia :