dilluns, 19 de desembre del 2016

L'obsessió del TC per suspendre lleis catalanes el porta a fer un ridícul clamorós



Política doble fletxa Última actualització Dilluns, 19 de desembre de 2016 17:30 h





El TC anul·la diversos articles de la Llei d'horaris comercials del 2012, que ja no està vigent.








Els membres del TC desfilant








L'obsessió del Tribunal Constitucional per suspendre lleis catalanes l'ha portat a fer un ridícul clamorós: suspendre articles de lleis que ja no són vigents. Concretament, es tracta de les disposicions que regulaven el temps màxim d'obertura setmanal, els períodes de rebaixes i els festius que els establiments podien aixecar la persiana. La decisió sobre la normativa, en no aplicar-se, no tindrà cap impacte sobre la regulació comercial. La llei vigent també està recorreguda per l'alt tribunal, però està pendent de sentència. 





La dèria persecutòria del Tribunal Constitucional cap a Catalunya ha quedat palesa avui quan s'ha conegut que ha anul·lat diversos articles de la Llei d'horaris comercials i determinades activitats de promoció del 2012, que fixaven els horaris d'obertura, els festius que es podien treballar i els períodes de rebaixes d'hivern i estiu. L'alt tribunal declara inconstitucionals, entre d'altres, els articles que
limitaven a 72 hores el temps màxim setmanal que podien romandre oberts els comerços i els que prohibien que aixequessin la persiana els festius com els de Setmana Santa, Nadal, Sant Esteve o Sant Joan, perquè entén que són més restrictius que la llei espanyola.



La normativa, però, ja no estava vigent i, per tant, no tindrà cap impacte sobre la regulació comercial. La llei vigent també està recorreguda per l'alt tribunal, però està pendent de sentència. El Govern aprovarà els pròxims dies la nova Llei de comerç.






Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/561570/l-obsessio-del-tc-per-suspendre-lleis-catalanes-el-porta-a-fer-un-ridicul-clamoros