dijous, 6 d’octubre del 2016

La mesa del Parlament acorda mantenir la votació de les propostes de referèndum i del procés



C's, PSC i PPC intententaven impedir la votació de les propostes de JxSí i la CUP al Parlament.






Redacció












La mesa del Parlament ha donat llum verda a la tramitació de les propostes de resolució sobre el referèndum i sobre el procés impulsades per Junts pel Sí (JxSí) i la CUP, en contra del criteri de Ciutadans (C's), el PSC i el PPC.




El ple del Parlament, per tant, votarà a partir de les 17.00 -una hora més tard del que estava previst- les resolucions del debat de política general, entre elles les que plantegen, a proposta de JxSí i la CUP, un referèndum d'independència "com a molt tard" al setembre del 2017, hi hagi o no acord amb l'Estat, i la creació d'un consell assessor i una comissió de seguiment per impulsar un "procés constituent" a Catalunya.




C's, el PSC i el PPC havien presentat davant la mesa peticions de reconsideració de l'admissió a tràmit d'aquestes resolucions, per estimar que contravenen el criteri del Tribunal Constitucional (TC), però l'òrgan rector de la cambra, amb els vots dels representants de JxSí i Catalunya Sí que es Pot, ha rebutjat els seus arguments i permetrà que siguin votades en el ple d'aquesta tarda.















Enllaç noticia :

http://www.ccma.cat/324/la-mesa-del-parlament-acorda-mantenir-la-votacio-de-les-propostes-de-referendum-i-del-proces/noticia/2752463/#