dimarts, 6 de setembre del 2016

Soria renuncia a ser candidat a director executiu del Banc Mundial



MÓN - ESPANYA




Els grups parlamentaris a l'oposició havien demant la compareixença del ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, per donar explicacions pel nombrament.

















Per: Redacció 

06.09.2016  18:04





L’ex-ministre d’Indústria del govern espanyol José Manuel Soria ha presentat la seva renúncia a ser director executiu del Banc Mundial en una carta enviada al secretari d’Estat d’Economia, segons fonts del govern citades per l’agència EFE.



El govern espanyol va proposar l’ex-ministre d’Indústria José Manuel Soria per ocupar un lloc al Banc Mundial. Soria, que va dimitir el passat mes d’abril esquitxat en l’escàndol dels papers de Panamà, optava al càrrec de director executiu de l’organisme internacional per al període comprès entre l’1 de novembre del 2016 i el 31 d’octubre del 2018. De fet,
l’estat espanyol ha començat ara el seu torn en la cadira que comparteix amb Mèxic, Veneçuela i cinc països centreamericans (Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures i Nicaragua) al Banc Mundial.



Diversos grups parlamentaris havien demanat la compareixença al congrés del ministre d’Economia en funcions per donar explicacions, mentre les veus discrepants creixien dins del PP. El president de la Xunta de Galícia i el candidat del PP, Alberto Nuñez Feijóo, va apuntar que el nombrament era ‘difícil d’entendre’ i va demanar al seu partit més explicacions. També la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va opinar que el aquest nombrament no s’hagués hagut de fer, i el president de Castella-i-Lleó, Juan Vicente Herrera, va dir que la seva opinió sobre Soria podria ser ‘millorable’.







Enllaç noticia :