dijous, 29 de setembre del 2016

Puigdemont supera la qüestió de confiança amb el suport de la CUP



PAÍS - PRINCIPAT




Els anticapitalistes han deixat clar que no aprovarien el pressupost 2017 sense veure'ls.

















Per: Redacció 

29.09.2016  18:23






Junts pel Sí i la CUP han renovat avui la confiança, estroncada amb la no aprovació del pressupost 2016 el juny passat. Els deu diputats de la CUP i els seixanta-dos de Junts pel Sí han votat favorablement a la qüestió de confiança a la qual s’ha sotmès el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. En total ha rebut setanta-dos vots a favor i seixanta-tres en contra.



En el seu discurs, ahir, Carles Puigdemont, va proposar un referèndum d’independència la segona quinzena de setembre de l’any vinent: ‘Referèndum o referèndum’, va dir, afegint que esgotaria la via pactada amb l’estat però que no desistiria a celebrar un referèndum. La CUP ha aprovat amb
rotunditat la proposta d’un referèndum, malgrat que han advertit que la via pactada és impossible, però no s’han mostrat tan còmodes amb l’aprovació del pressupost: ‘Que quedi clar que votar aquesta confiança no els dóna a vostès carta blanca per pressionar políticament’, i ha afegit: ‘No votarem uns pressupostos abans de veure’ls’.



Hi han votat en contra el PSC, Ciutadans, Catalunya Sí Que es Pot i el PP.



Després de l’ovació rebuda, el president ha saludat als consellers del Govern, i seguidament s’ha apropat a tots els presidents de grup parlamentari per fer-los una encaixada de mans, deixant per al final la salutació i felicitació mútua amb la diputada de la CUP, Anna Gabriel, que ha intervingut al debat en nom de la formació anticapitalista.



Finalment, en sortir de l’hemicicle, Puigdemont ha anat al seu despatx, acompanyat pel vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva. Allà mateix també han entrat acte seguit la consellera de Presidència, Neus Munté, i el president del grup de JxSí, Jordi Turull.







Enllaç noticia :