dilluns, 12 de setembre del 2016

Puigdemont aposta pel referèndum només «si és factible»



DIADA 2016




El president de la Generalitat assegura que "el juny o juliol de 2017 haurem culminat el procés

L'entrevista a "El Matí de Catalunya Ràdio", en 10 frases

Puigdemont avisa l'Estat que «prengui nota» de la mobilització independentista






| 12/09/2016 a les 09:32h
Puigdemont, entrevistat per Mònica Terribas | Catalunya Ràdio



Carles Puigdemont aposta pel referèndum només "si és factible". En aquest sentit ha assegurat que el juny i juliol de l'any 2017 ja sigui amb una consulta pactada amb l'Estat o amb algun altre mecanisme, com unes eleccions constituents. El president de la Generalitat ha insistit que es complirà el període fixat en el full de ruta, o sigui, 18 mesos.



Ho ha explicat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, després de la multitudinària Diada que es va celebrar ahir i que el president de la Generalitat va viure a Salt.  “L'any que ve si ens tornem a mobilitzar, serà per celebrar-ho”, ha dit en finalitzar la conversa, en al·lusió a la possibilitat de declarar la independència. Aquestes són les seves 10 millors frases:




1. Termini del procés “El juny o juliol de 2017 haurem culminat el procés, amb un referèndum pactat amb l'Estat, si és factible, o amb un altre mecanisme, com unes eleccions constituents”.



2. Instrument per culminar el procés “Aquest procés comença a les urnes i acabarà a les urnes, hem d'escollir el millor instrument per culminar-lo”.

3. Pacte amb l'Estat "Encara que no hi hagi acord amb l'Estat, nosaltres seguirem el nostre full de ruta". 



4. La situació política espanyola “L'Estat continua bloquejat perquè entre d'altres coses no ha donar resposta política a la situació Catalunya. L'única acció unilateral que hi ha és la denegació d'un referèndum”.



5. Reforma de la Constitució "Els milers de persones que ahir van omplir els carrers no demanaven una reforma federal de la Constitució".



6. Referèndum vinculant “Si hi ha un referèndum organitzat pel Parlament ha de ser vinculant, ha de tenir els estàndards i totes les garanties”.



7. Pacte amb la CUP "Les coses que decidim tirar endavant han de ser amb els 72 diputats, tots junts".



8. Moció de confiança ”Cal refer la confiança que es va trencar amb la CUP, la societat catalana no ens ho perdonaria mai”.



9. Inhabilitació de Carme Forcadell “Fins que el Parlament no la destitueixi, per mi Carme Forcadell continuarà sent-ne la presidenta. La inhabilitació seria una barbaritat colossal”.



10 El dia després de la independència “Està tot a punt, no farem cap salt al buit, no cometrem cap acte irresponsable. L'estat català se sostindrà amb els seus recursos financers, que són més que suficients”.






Carles Puigdemont, aixecant el punter a la manifestació de la Diada a Salt. Foto: Carles Palacio







Enllaç noticia :