dilluns, 8 d’agost del 2016

Santi Vidal: «Espanya no és un estat democràtic des del 2010»



INVESTIDURA



El senador d'ERC intenta homologar l'Estat amb el dret internacional

 Veu "poc probable" una abstenció del PSOE per afavorir Mariano Rajoy

No descarta la suspensió de l'autonomia

C's avisa que sense govern espanyol ni pressupostos la UE congelarà els fons estructurals a l'octubre 






| 08/08/2016 a les 10:00h




Santi Vidal, durant l'entrevista a Catalunya Ràdio | «El matí de Catalunya Ràdio»






El senador d'ERC i exjutge Santi Vidal ha considerat que des del punt de vista d'homologació amb el dret internacional, "Espanya no és un estat democràtic des del 2010 perquè no respecta la pluralitat d'opinions de persones que legítimament volen optar per una altra via", com la independència.



En aquest sentit, ha assenyalat que com a jurista, considera que inhabilitar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, seria "absolutament inviable i impossible" perquè no hi ha cobertura legal que ho empari, ha apuntat. En aquest sentit, ha puntat qeu el "TC és una comissió jurídico-
política a les ordres del govern del PP". De la mateixa manera ha dit que és "possible, però molt poc probable" que s'acabi suspenent l'autogovern a Catalunya, cosa que ha qualificat d'inimaginable.



Preguntat per la decisió del PDC de no intentar integrar-se en el grup d'ERC al Congrés i al  Senat, ha assegurat que no s'ha produït "per voluntat explícita del propi PDC" tot i que ERC havia mostrat que tenia les portes obertes. "Haguessin estat benvinguts amb nosaltres, però també són benvinguts al grup mixt", ha assenyalat Vidal, que ha celebrat que els vots dels diputats independentistes catalans i bascos puguin ser determinants en la investidura.



Veu una abstenció del PSOE "poc probable"

Pel que fa a les negociacions per a la investidura al govern espanyol, Vidal ha explicat que el PSOE està rebent moltes pressions i "hi ha rumors que podria acabar amb una abstenció tècnica a Rajoy", ha dit, tot reflexionant, però, que ho veu "poc probable".





Enllaç noticia :