dilluns, 22 d’agost del 2016

Munté a la Fiscalia: «Seguirem endavant, les urnes no s'imputen ara ni mai»



JUDICI AL N-9-N



La portaveu del Govern respon l'article d'"El Mundo", que apunta que es podria inhabilitar el president Artur Mas durant 10 anys per la consulta del 9-N

 

​La Fiscalia evita demanar presó per a Mas, Ortega i Rigau pel 9-N





| 22/08/2016 a les 14:43h









La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha avisat aquest dilluns a la Fiscalia General de l'Estat que el Govern seguirà desplegant el full de ruta independentista: "Seguirem endavant. Les urnes no s'imputen ara ni mai".





"Dedicat 'molt en especial' a la Fiscalia General de l'Estat: seguirem endavant, defensant la democràcia. Les urnes no s'imputen ara ni mai", ha apuntat en un missatge en el seu compte de Twitter, com a reacció a una informació d'El Mundo que apunta que la Fiscalia acusarà "molt en especial" l'expresident Artur Mas per la consulta del 9-N.




Segons l'esmentada publicació, la Fiscalia està estudiant la possibilitat d'inhabilitar deu anys Mas per
un presumpte delicte de prevaricació administrativa per l'organització del 9-N, de manera que també estan imputades les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau.





En el seu últim escrit presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els fiscals Francisco Bañeres i Emilio Sánchez-Ulled afirmen que "els investigats, molt en especial l'investigat Mas, a l'assaonament president de la Generalitat de Catalunya, van desafiar oberta i públicament la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional, que van conèixer el mateix dia en què es va dictar", el 4 de novembre del 2014.





L'esmentada informació també apunta que la Fiscalia ha descartat acusar Mas per malversació, l'únic delicte que se li atribuïa en la seva querella que podria haver comportat penes de presó, tal com ja va explicar NacióDigital.





Artur Mas i Neus Munté, durant una roda de premsa. Foto: ACN








Enllaç noticia :

 http://www.naciodigital.cat/noticia/114344/munt/fiscalia/seguirem/endavant/urnes/no/imputen/ara/ni/mai