dilluns, 1 d’agost del 2016

JxS i CUP diuen que si s'inhabilita Forcadell serà «un punt de no retorn en la manca de democràcia»



TRIBUNAL COSTITUCIONAL



Jordi Turull creu que el tribunal "decorarà jurídicament una consigna política" i Anna Gabriel vaticina que no anirà més enllà de suspendre la votació.

 

Anna Gabriel creu que inhabilitar Forcadell seria «un punt sense retorn» 


 

| 01/08/2016 a les 12:40h



Tribunal Constitucional Foto: José M. Gutiérrez






Les dues formacions independentistes del Parlament, Junts pel Sí i la CUP, han expressat aquest dilluns, en una entrevista a Catalunya Ràdio, la seva falta de confiança en què la decisió que hagi de prendre aquest dilluns el TC s'ajusti al que ells considerarien just per a la cambra catalana i per a la seva presidenta, Carme Forcadell.


En aquest sentit, Jordi Turull (Junts pel Sí) i Anna Gabriel (CUP) han assegurat que si el tribunal acaba per inhabilitar Forcadell suposarà "un punt de no retorn en la manca de democràcia" i posarà en evidència que pretenen "carregar-se drets fonamentals dels diputats catalans".


Amb tot, els dos representants polítics consideren que el TC ho tindrà "complicat" per justificar decisions perquè "no s'aguanta per enlloc" el plantejament que afirmen que
segueix el govern espanyol. A més, tots dos confien que no hi haurà represàlies finalment contra la presidenta.


El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, creu que de la reunió d'aquest dilluns del Tribunal Constitucional en sortirà una decisió respecte de tot allò referent al Procés Constituent i el ple que va votar les seves conclusions, que no farà més que "decorar jurídicament una consigna política". "És el que fa sempre, al que ens té acostumats el TC en els darrers anys", ha afegit.


Turull, a més, diu que si es dicta qualsevol mesura contra la votació, el debat del Parlament o Forcadell, "hi hauria un abans i un després en els drets fonamentals" dels diputats. "No ens deixen ni opinar. La comissió d'estudi aprova conclusions que no tenen efectes jurídics sobre tercers. És una partitura sobre per on s'ha d'anar", ha sentenciat Turull.


Per la seva part, la diputada de la CUP, Anna Gabriel, creu que el TC podrà arribar aquest dilluns "com a mínim fins a la suspensió de la votació" de les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent. "I a partir d'aquí, jo intueixo que hi ha molt poca fonamentació legal perquè puguin anar més enllà. Entenc que no es produirà cap altra conseqüència més, de moment. Però també és cert que és un tribunal que innova permanentment, per tant res ens sorprendria", ha afegit, referint-se així a la possible inhabilitació de Forcadell.


I és que Gabriel creu que un procés contra la presidenta del Parlament "no té fonamentació jurídica". "Hi ha certa consciència de que ha de quedar clar que hi ha passos que no es poden fer, però crec que no els convé políticament plantejar una inhabilitació de la presidenta, miren molt a qui apunten", ha sentenciat.





Enllaç noticia :