dijous, 18 d’agost del 2016

El PSOE es nega a parlar amb Rajoy fins que no fixi data per a la investidura



INVESTIDURA

El president espanyol en funcions truca a Pedro Sánchez per demanar-li una trobada i els socialistes rebutgen la petició de diàleg.

 

Rajoy i Rivera negocien amb la data d'investidura com a punt central




 

| 18/08/2016 a les 08:00h
 
 
 
 
 
 
Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, reunits la setmana passada Foto: Flickr PP
 
 
 
 

 

 

 

El gabinet del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, es va posar en contacte aquest dimecres amb el del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb l'objectiu de concretar una reunió entre els dos líders. Segons fonts citades per Europa Press, els socialistes han respòs negativament a la petició de diàleg.


 

Tot i això, fonts socialistes han assegurat que Jorge Moragas, cap del gabinet de Mariano Rajoy, es va posar en contacte amb el seu homòleg de Ferraz per proposar-li una entrevista entre el president espanyol en funcions i Sánchez: el PSOE va contestar que
el seu secretari general no té inconvenients en parlar amb Rajoy, però que seria "lògic" fer-ho coneixent una data d'investidura.


 

El president del govern espanyol va afirmar aquest dijous que tenia intenció de parlar amb Pedro Sánchez amb la finalitat de preguntar-li si vol que se celebrin terceres eleccions, i per conèixer el seu criteri sobre quina hauria de ser la data d'investidura.


 

"El que cal és una conversació amb Sánchez per dues coses: si prefereix la repetició de les eleccions i el seu criteri sobre la data del debat d'investidura. En una conversació entre els dos, si es pot produir, o ho pot anunciar públicament", va dir Rajoy després de presidir la reunió del Comitè Executiu del PP.


 

Rajoy va pronunciar aquest anunci després d'insistir en la necessitat que el PSOE canviï el seu "no" de cara a l'abstenció, ja que encara que els populars aconsegueixin el "sí" de Ciutadans, els vots de la formació d'Albert Rivera no seran suficients per aconseguir superar la investidura.





Enllaç noticia :