dijous, 18 d’agost del 2016

Iglesias assegura que Sánchez està ‘d’acord’ en explorar una alternativa si Rajoy fracassa



MÓN > ESPANYA



Ambdós polítics consideren que primer Rajoy s'ha de presentar a la investidura.







Pablo Iglesias, Podems







18.08.2016  11:41




El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que ell i el líder dels socialistes, Pedro Sánchez, han estat en contacte i que estan ‘d’acord’ a explorar ‘una via de govern progressista’ si la investidura del president en funcions, Mariano Rajoy, fracassa.



En declaracions als periodistes al Congrés dels Diputats espanyol, Iglesias ha afirmat que ha parlat per telèfon amb Sánchez i, en aquesta conversa, els dos líders polítics han ‘coincidit’ en la necessitat
d’explorar un executiu alternatiu al de Rajoy. Tanmateix, ‘primer’ cal esperar i veure quins suports aconsegueix el PP perquè el seu candidat es presenti a una sessió d’investidura.



‘Si Mariano Rajoy fracassa, estem d’acord els dos que caldria dialogar i que un govern de progrés és el que necessita Espanya’, ha afirmat als passadissos del congrés, precisant també que Sánchez li ha traslladat que el PSOE votarà ‘no’ a una investidura del PP.



Sánchez fuig d’estudi
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha manifestat que parla ‘regularment’ amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, com ho fa ‘amb altres líders polítics’, però ha volgut deixar clar que ara ‘és el temps de Mariano Rajoy’ i que ha de ser aquest qui prengui la iniciativa i es presenti a la investidura.






Enllaç noticia :