dimecres, 20 de juliol del 2016

Tardà considera un «error tàctic» el préstec de diputats de CDC al PP



CONGRÉS DELS DIPUTATS



"Qualsevol grup parlamentari pot fer mans i mànigues per guanyar una posició, però ho ha d'explicar", diu el diputat republicà.






| 20/07/2016 a les 10:23h
 
 
 
 
Joan Tardà, en una imatge d'axriu Foto: ACN
 
 
 
 


El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, creu que la suposada maniobra de CDC de cedir vots al PP a la votació de la vicepresidència tercera del Congrés és "legítima" en la mesura que respon a la necessitat de la formació de Francesc Homs de "buscar-se la vida" al Congrés, però considera que tot plegat constitueix un "error tàctic". "Qualsevol grup parlamentari pot fer mans i mànigues per guanyar una posició, però ho ha d'explicar", ha dit Tardà en una entrevista a Catalunya Ràdio. Segons el portaveu d'ERC, ell no hagués adoptat aquesta decisió i en tot cas haurà de ser la ciutadania qui jutgi si l'actuació va ser encertada o no.


Tardà –que va ser taxatiu aquest dimarts a la hora de negar que els vots de més que va rebre el PP provinguessin dels escons d'ERC- ha recordat que a vegades la dinàmica parlamentària "dóna joc per poder fer cabrioles d'aquesta mena", però considera que exercicis com el d'aquest dimarts no són "la
part més fosca del nostre sistema polític". "Nosaltres a Madrid hem vist moltes coses, algunes contradictòries i incomprensibles, però el món és molt complicat", ha sentenciat.


Francesc Homs ho nega

El portaveu de Convergència, Francesc Homs, ha negat en una entrevista a El món de RAC1 que hi hagi hagut cap acord, i ni tan sols cap negociació, amb C's i PP. “No tenim cap acord ni amb el PP ni amb C's. Algunes informacions són clarament tòxiques", ha reiterat Homs, que ha recordat que a la votació prèvia, que no era secreta, CDC no va donar suport a Ana Pastor com a presidenta del Congrés.


Pel que fa a les vicepresidències, ha indicat que els vots no eren decisius i que “no donen ni treuen més pes a ningú". Homs, però, a tret pilotes fora i no ha volgut confirmar ni negar si alguns dels seus diputats haurien donat suport a C's i PP. Per últim, ha assegurat que "no sap" d'on van sortir les 10 paperetes de més.





Enllaç noticia :