dimecres, 20 de juliol del 2016

La Comissió Europea presentarà la multa a Espanya la setmana vinent



COMISSIÓ EUROPEA



El Parlament Europeu ha demanat “diàleg” sobre la congelació dels fons que s’aplicaria per la desviació espanyola en el dèficit públic

 

La Comissió Europea inicia el procés per multar Espanya per dèficit excessiu






| 20/07/2016 a les 16:08h
 
 
 
 
Comissió Europea
 
 
 
 


La Comissió Europea presentarà la setmana vinent la proposta exacta de multa al govern espanyol per la seva desviació del dèficit, però ha decidit, a petició del Parlament Europeu, deixar per a després de les vacances d'estiu la decisió de congelar una part dels seus fons europeus. 


D'acord amb la llei, la CE ha de presentar la multa a Espanya com a molt tard el dia 27 de juliol. La sanció, que pot ser de zero euros o d'una quantitat simbòlica, haurà d'anar acompanyada d'un nou marge per complir amb el dèficit, que Brussel·les estudia que sigui de fins a dos anys després de les
noves dades anunciades per l'Airef, que preveu un dèficit d'entre el 4,1% i el 4,7% pel 2016.


"Hem sabut aquest matí que el Parlament Europeu ha demanat un diàleg estructural d'aquest tema, i probablement l'haurem de tractar després de les vacances d'estiu la suspensió de part dels compromisos en fons estructurals i d'inversió", ha explicat el vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic.


El vicepresident de la CE ha recordat que la "quantitat màxima de la sanció" pot ser del 0,2% del PIB, però que també "es pot reduir o fins i tot cancel·lar". El govern espanyol confia que Brussel·les li aplicarà l'anomenada multa zero, que és només de caràcter simbòlic. Tot i això, la quantitat final se sabrà la setmana vinent.


El govern espanyol ja ha presentat a la Comissió els seus arguments per esquivar la multa, que inclou l'augment de l'impost de societats per recaptar 6.000 milions d'euros addicionals, així com també mesures en la lluita contra el frau i menys pagaments en els interessos del deute. Però el paquet presentat fins ara podria ser insuficient. El vicepresident de la CE ha dit que, de moment, Brussel·les està "analitzant" amb molta "cura" les propostes i que les valorarà la setmana vinent quan presenti la multa i un nou camí per a complir el dèficit que podria ser no d'un any, com previst inicialment, sinó de dos.





Enllaç noticia :