dilluns, 18 de juliol del 2016

L’ex-cap de la força aèria turca apareix ple de cops i confessa haver organitzat el cop d’estat



MÓN > LLEVANT



La repressió d'Erdogan és cada vegada més brutal, amb milers de detinguts i de funcionaris suspesos.






















Per: Redacció 

18.07.2016  18:53





L’ex-cap de la força aèria de Turquia, Akin Öztürk, ha confessat que va actuar amb la intenció d’organitzar un cop d’estat, segons que ha informat l’agència de notícies oficial, Anatolia. L’agència ha difós imatges d’Öztürk, demacrat, sortint d’un interrogatori i custodiat per uns quants agents.


En les fotografies que han difós les agències de notícies turques es poden veure les ferides que ha rebut Öztürk durant l’interrogatori, amb blaus a la cara, als braços, al pit i amb una orella embolicada.







Heus ací una fotografia anterior d’Öztürk, amb el president Erdogan, i una d’avui:















Öztürk va ser detingut dissabte, acusat de ser l’encarregat d’organitzar el motí en territori turc. De primer, va dir que no hi tenia cap implicació, ans havia mirat d’aturar-lo.


El president, Recep Tayyip Erdogan, ha dit que el cervell del cop era el clergue Fetul·là Gülen, exiliat als EUA. De resultes de la repressió escomesa per Erdogan tan bon punt va fracassar el cop, han detingut milers de militars i han suspès milers de jutges i d’agents de policia. Entre els militars detinguts hi ha 103 generals i almiralls de les forces armades, un terç del total. I entre els 8.000 detinguts, hi ha més de 6.000 soldats, 755 jutges i fiscals, 650 funcionaris civils i més d’un centenar de policies.





Enllaç noticia :

 http://www.vilaweb.cat/noticies/lex-cap-de-la-forca-aeria-turca-apareix-ple-de-cops-i-confessa-haver-organitzat-el-cop-destat/