dimecres, 22 de juny del 2016

Nous àudios de Fernández Díaz: «Això la Fiscalia t'ho afina, fem una gestió»



CAS ANTICORRUPCIÓ


En les noves converses difoses per "Público", el ministre de l'Interior espanyol deixa clar que vol filtrar a premsa afí informació que pogués afectar polítics independentistes

Intenta tranquil·litzar a Daniel de Alfonso, que presumeix d'espanyolitat, que no li passarà res 

 

​EN DIRECTE Totes les reaccions a l'escàndol de Fernández Díaz i Antifrau






Jorge Fernández Díaz, aquest matí a Viladecans | Flickr PPC





Nova entrega dels àudios de l'escàndol de Jorge Fernández Díaz i el director de l'Oficina Antifrau. En les noves converses filtrades per Público, el ministre de l'Interior va proposar el 2014 a Daniel de Alfonso, que fos la Fiscalia qui filtrés les presumptes irregularitats de Francesc Homs en la signatura de dues assignacions de llocs de treball a l’administració a dues cunyades de Felip Puig. “Això la Fiscalia t’ho afina, fem una gestió”, se sent dir a Fernández Díaz davant dels dubtes de De Alfonso per la debilitat de les proves. 


Després d’assegurar que el cas “seria prevaricació” i suposaria “un torpede a la línia de flotació” per a Homs, el ministre afegeix que “l’ideal” és que si el cas està al jutjat “i surt” ningú “sospitarà que
surt de la Policia ni d’investigacions policials”. També deixar clar que vol filtrar informació a premsa afí informacions que puguin afectar la carrera de polítics independentistes.


 
Fernández Díaz va insistint que la intervenció de la Fiscalia pot servir per tirar endavant el cas, tenint en compte que en la primera part de la conversa publicada ahir De Alfonso advertia que si el cas arribava al jutjat i li tombaven a ell el llençaven als gossos. Al llarg del fragment de conversa que ha revelat Público se sent un De Alfonso que presumeix de patriotisme espanyol però tem pel que li pugui passar si es relaciona que la documentació ha sortit d’ell. “Jo vinc per això, ministre. Jo sóc espanyol per sobre de tot, però a mi m’enfonsa, tinc família”.


 
“Res, res, no et preocupis que no et vull aclaparar –li diu Fernández Díaz a De Alfonso en un altre moment de la conversa-. Però clar, és que això seria prevaricació i això... es troba amb un embolic aquest senyor, eh?”. El ministre de l’Interior continua insistint perquè De Alfonso accedeixi a passar-li la documentació, fet al qual el director de l’Oficina Antifrau no posa cap objecció. De fet, assegura que li ha portat una còpia de tota la documentació sense el segell de l’Oficina Antifrau perquè no se sàpiga d’on ha sortit.


 
Si li diu, però, que comprengui la seva “situació a Catalunya”. I afegeix: “No sóc de la Generalitat, l’oficina no pertany a la Generalitat, som independents. Els hem fet una bona plantofada amb Ramon Bagó, els hem destrossat el sistema sanitari, els hem acusat, estem fotent-los el CTT [Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació]. En fi, jo sóc espanyol, ho tinc clar, però estic en una situació que haig de ballar allà”.


 
Es tracta de la tercera entrega després que aquest matí es difongués que Mariano Rajoy era conscient de les gestions per esquitxar polítics de CDC i ERC. "El president del govern ho sap", diu taxativament Fernández Díaz en un dels àudios. Público té quatre hores de gravacions i les continuarà difonent els propers dies.

 
 Els nous àudios :




Enllaç noticia :