dimarts, 7 de juny del 2016

La CUP, abans de la decisió sobre els pressupostos: «El procés tirarà endavant»



PRESSUPOSTOS

La formació de l'esquerra independentista reuneix aquest vespre un consell polític extraordinari per decidir si manté o retira l'esmena a la totalitat

"Només ens devem a la declaració del 9-N", assegura el portaveu Xevi Generó

 

Calma tensa al Parlament a l'espera de la decisió final de la CUP




, Barcelona | 07/06/2016 a les 19:30h





Xevi Generó, portaveu de la CUP | Isaac Meler




La CUP decideix aquest vespre si manté o retira l'esmena a la totalitat dels pressupostos, tot just a poques hores que els comptes es debatin al Parlament de Catalunya. Ho fa amb una reunió extraordinària del consell polític i del grup d'acció parlamentària. Abans de començar, el portaveu Xevi Generó, ha assegurat que la formació de l'esquerra independentista "només es deu a la declaració del 9-N". En aquest sentit, ha recordat que no interpreten que el pacte d'estabilitat signat amb Junts pel Sí passi obligatòriament per aprovar els pressupostos, com sosté l'altra part. La decisió final està previst que es faci pública cap a les 11 de la nit.


"La CUP avui decideix que passi el que passi el procés tirarà endavant". Xevi Generó, portaveu del
secretariat del partit de l'esquerra independentista ha inaugurat així el consell polític que ha de decidir si es manté l'esmena a la totalitat dels pressupostos. Sigui quin sigui el resultat, Generó ha assegurat que el seu partit "continuarà negociant" amb el Govern i Junts pel Sí.


Sobre els efectes que un "no" als comptes pugui tenir en relació al pacte d'estabilitat parlamentària, Generó ha declarat que la seva formació només se sent lligada a la declaració de ruptura. En aquest sentit, la CUP entén l'estabilitat com un factor vinculat al camí cap a la independència a través de la "desobediència i la ruptura" amb l'estat espanyol, eixos contemplats en l'annex de la declaració del passat 9 de novembre, segons ha subratllat.


Reunió a petició de tres territorials
 

La reunió dels dos òrgans que representen les 13 assemblees territorials i la desena d'organitzacions afins a la CUP arriba a petició de les assembles Nord-Oriental, Vallès Oriental-Baix Montseny i Ponent. Precisament l'òrgan que aplega els cupaires de les comarques lleidatanes demanarà l'esmena a la totalitat. De la resta d'assemblees, de moment, no ha transcendit el resultat. Això sí, cal tenir en compte que en el consell polític on es va aprovar vetar els pressupostos l'esmena a la totalitat va tenir un ampli suport: 29 vots a favor, 11 en contra i 8 abstencions.



Enllaç noticia :