dimarts, 28 de juny del 2016

Jutges progressistes exigeixen "responsabilitats penals i polítiques" a Fernández Díaz i De Alfonso



L'associació Jutges per la Democràcia denuncia el "nul respecte a les institucions democràtiques" del ministre de l'Interior.





El ministre espanyol de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.   |   E.P.




per Alèxia L. Ferret 28 de Juny 2016 a les 17.22 h 





L'associació progressista Jutges per la Democràcia (JpD) ha qualificat aquest dimarts en un comunicat d'"inacceptables" les converses que han sortit a la llum entre el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. Per l'organització, les gravacions revelen el "nul respecte a les institucions democràtiques per part de qui dirigeix les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat" i un "profund menyspreu" a les institucions.



En aquest sentit, el seu portaveu, Ignacio González, ha exigit en declaracions a El Món que es depurin totes les responsabilitats de totes les persones implicades, "des de les que han gravat les
escoltes" i també "exigir responsabilitats penals i polítiques a Fernández Díaz i De Alfonso".



Tot i així, González ha avisat que encara s'ha de decidir si aquestes converses "són il·legals o han estat manipulades". El portaveu de JpD també ha denunciat una "confabulació entre ambdós per utilitzar les institucions per a fins diferents com és l'aniquilació de l'adversari polític".



"L'Oficina Antifrau de Catalunya va ser creada per combatre la corrupció, i sembla que De Alfonso ha utilitzat aquesta oficina per a tot el contrari", ha lamentat, i ha afegit que "en el pla polític és molt censurable l'actitud que han tingut. Demà sembla que cessaran el director de l'OAC, però amb el ministre s'haurà d'esperar a veure què fan, tot i que sembla que no passarà res".



Sobre l'impacte que han tingut aquestes filtracions, el portaveu ha assenyalat que ha tingut molta "incidència a l'Estat", encara que "políticament no ha passat factura, ni a l'Estat ni a Catalunya", ha lamentat.




Enllaç noticia : 

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/06/jutges_progressistes_exigeixen_responsabilitats_penals_i_politiques_a_fernandez_diaz_i_de_alfonso_165915.php