dijous, 30 de juny del 2016

Expulsen un entrenador de tennis taula per animar el seu jugador en català



ESPORTS


L'àrbitre li ensenya la targeta groga i li exigeix que faci servir el castellà perquè no sap si el tècnic donava ordres tècniques, una acció no permesa.





L'interior del nou Centre de Tecnificació de Tennis taula de les Borges Blanques   |   ACN




per B.V. / Redacció 30 de Juny 2016 a les 11.51 h  





El tècnic de tennis taula Carles Font, entrenador del Tennis Taula Cassà, va ser expulsast per animar un dels seus jugadors en català. Els fets els ha denunciat la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, i van tenir lloc el cap de setmana passat durant el Campionat d'Espanya de categories benjamí, infantil i sub-23, que s'ha celebrat a Blanes.



La Plataforma ProSeleccions s'ha posat en contacte amb Font, que ha mostrat el seu malestar pels fets. El tècnic ha explicat que ell sempre anima els seus jugadors de categories de base en català, perquè és l'idioma en què parlen sempre, i que tothom ho veu com un fet natural.



No obstant, en un dels partits, l'àrbitre li va treure targeta groga i li va exigir que fes servir el
castellà per animar el seu jugador, argumentant que no sabia si Font animava el seu jugador o li estava donant ordres tècniques, una acció no permesa.



El tècnic va seguir animant el seu jugador en català, dient-li "vinga, va, som-hi Andreu!", i aleshores el col·legiat el va expulsar.



Aleshores, Font va anar a buscasr la jutgessa-àrbitre del campionat, Carmen Torrado, que va dir-li que no hi podia fer res perquè el partit estava en joc i que no podria apropar-se a la pista perquè havia estat expulsat.



De tot això l'entrenador català opina que "el més perjudicat d'aquesta situació és el jugador, perquè per culpa de la voluntat de protagonisme de l'àrbitre no pot concentrar-se en el partit. Jo en cap moment vaig faltar al respecte a l'àrbitre i és injust, vergonyós i lamentable això que ha passat".



Per Font, "el problema és que som catalans i no volen que parlem en la nostra llengua. A un tècnic xinès, rus o anglès ningú no li diu res, i als campionats d'altres països tothom pot parlar l'idioma que vulgui".



El Tennis Taula Cassà ha presentat una reclamació a la federació espanyola, que si més no pot servir per obtenir una petita victòria moral davant la injustícia aplicada per l'àrbitre del partit.



A més, Font comenta que la jutgessa-àrbitre Carmen Torrado li va reconèixer que no era just el que havia viscut i que faran una reunió de tot el col·legi d'àrbitres per evitar que torni a passar una situació com aquesta. 




Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/06/expulsen_un_entrenador_de_te_165996.php