divendres, 6 de maig del 2016

RCat i SI, a favor d'una coalició amb CDC amb candidat independent

 per Europa Press 6 de Maig 2016 a les 18.38 h

Demòcrates de Catalunya ha proposat una coalició amb els convergents, però volen un candidat independent.












El president de Reagrupament, Ignasi Planas, ha rebut positivament la proposta de Demòcrates de formar una coalició per al 26-J amb CDC, SI i MES en una candidatura liderada per un independent i amb la marca electoral 'Junts per Catalunya'. "Ens agrada molt. Hi donem suport, la veiem amb molt bons ulls", ha explicat en declaracions a Europa Press, recordant que la decisió l'haurà de debatre el partit a l'assemblea que farà dissabte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).


Per la seva banda, Fonts de Solidaritat Catalana per la Independència han explicat que els sembla bé la idea de Demòcrates, tot i que posen dues condicions: que lideri la llista un independent, com ja planteja Demòcrates, i que cap partit tingui una presència "hegemònica" en aquesta candidatura.


SI no és partidària d'entrada de concórrer a unes eleccions espanyoles, però considera que la idea de Demòcrates de buscar un bon resultat per "bloquejar" el Congrés és bona, i per això en aquesta ocasió si s'ho plantejarien.

Si la proposta surt endavant, SI organitzarà en "24 hores" una consulta interna en format electrònic perquè els militants prenguin la decisió final sobre si participar en aquesta coalició.

Finalment, des de Moviment d'Esquerres (MES), l'escissió sobiranista del PSC, argumenten que han convocat el seu Consell Polític per a aquest dissabte per prendre una decisió sobre què fer de cara al 26J.

La presidenta del partit i diputada de JxSí, Magda Casamitjana, recorda que el 20-D van proposar un front independentista que no va fructificar, i en aquest sentit veuen difícil sumar-se a una coalició que no inclogui ERC: "No ho veig clar".


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/05/rcat_i_si_a_favor_d_una_coalicio_amb_cdc_i_candidat_independent_163484.php