dimecres, 25 de maig del 2016

Pressupostos i eleccions anticipades



«On és escrit que si no s'aproven els pressupostos cal convocar eleccions anticipades?».



| 25/05/2016 a les 00:00h
Germà Capdevila
El vicepresident i conseller d'Economia ha presentat el projecte de pressupost per al 2016 i dies abans ja havia començat a circular un nou mantra, que diu que si no s'aprova al Parlament, el govern entraria en crisi irresoluble i caldria convocar eleccions anticipades.

On és escrit que si no s'aproven els pressupostos cal dissoldre el Parlament? Podria omplir mil bitllets d'opinió com aquest amb exemples de governs regionals i estatals europeus que han prorrogat pressupostos una, dues, tres

i més cops consecutius. No hi va haver cap cataclisme. Les escoles i hospitals funcionaven, les oficines de l'administració obrien i els tren circulaven.

No és la situació ideal, és evident, però prorrogar pressupostos quan a més a més –com en el cas català– saps que disposaràs de més diners que l'exercici anterior no és la fi del món. Per això les amenaces de la CUP no provoquen gaires neguits a les files de Junts pel Sí.

El que passa és que hi ha qui vol que aquesta legislatura s'acabi com més aviat millor. Per això han començar a fer córrer la brama sobre la crisi dins de Junts Pel Sí, i sobre la necessitat d'avançar eleccions si no s'aproven els pressupostos. Hi ha qui considera que la majoria absoluta independentista del Parlament és una amenaça molt seriosa a la unitat d'Espanya. Sabeu què? Tenen raó.


Enllaç noticia :